Herečka Megan Fox si pravidelne dopraje balzamový alebo jablčný ocot, ktorý má prečistiť telo a spáliť nežiaduce tuk. Beyoncé to zase preháňa s očistnou kúrou Master Cleanse, nápojom, ktorý sa pije namiesto jedla a skladá sa z citróna, javorového sirupu či cayennského korenia. Madonna zase praktizovala Air Diet, ktorá spočíva v tom, že sa vdychujú vône jedla, ale neje sa. Victoria Beckham dáva prednosť diéte Five Hands, kedy sa jej päťkrát denne porcie, ktoré sa zmestia do hrsti.Reuters
StoryEditor

Madonna: Z čudáčky, čo odpudzovala mužov, po rekordérku hudobnej scény a chameleóna šoubiznisu

16.08.2018, 09:00
Autor:
ČTKČTK
V priebehu kariéry sa prepracovala od klipov s horiacimi krížmi a kontroverznými koncertmi k písaniu kníh pre deti a založeniu vlastnej nadácie.

Celosvetovo doteraz predala vyše 335 miliónov platní a tým sa ako najúspešnejšia sólová speváčka dostala aj do Guinnessovej knihy rekordov. Oprávnene si tak vyslúžila prezývku "kráľovná popu".

Americká speváčka Madonna, ktorá dnes (16. augusta) oslavuje šesťdesiatku, počas svojej hviezdnej kariéry, ktorú začala v roku 1982 vydaním prvého singlu Everybody, snáď nezažila vyložene slabé obdobie.

Viac ako 35 rokov patrí medzi najvýraznejšie a najvplyvnejšie postavy svetového šoubiznisu. Madonnu každý poznal aj pozná ako originálnu provokatérku, ktorá vie, ako sa robí veľkolepá šou.

Pripomeňte si v galérii Madonu ako škandalóznu osobnosť hudobnej scény a chameleóna šoubiznisu:

Jej koncerty sú plejádou kostýmov. Raz je za odvážnu školáčku, inokedy za drsnú motorkárku alebo jej vizáž pripomína fitnes trénerku. Hoci v miere provokácie už dnes zaostáva za svojimi podstatne mladšími kolegyňami, ani so šesťdesiatkou na krku sa nebojí predviesť v kostýmoch odhaľujúcich veľa z jej vypracovaného tela.

A o hudobných kvalitách speváčky, ktorej v žilách koluje talianska a francúzska krv, svedčí fakt, že jej zatiaľ posledný štúdiový album Rebel Heart z roku 2015 mnoho kritikov označilo za najlepší z jej trinástich štúdiových albumov.

Veronica: čudáčka, ktorá mužov odpudzovala

Madonna Louise Veronica Cicconeová sa narodila 16. augusta 1958 v americkom štáte Michigan ako tretie z ôsmich detí. Jej starí rodičia z otcovej strany pochádzali z Talianska, matka mala francúzsko-kanadských predkov.

Jej detstvo v michiganskej Bay City rozhodne nebolo ružové. Spomína na naň ako na dobu, kedy jej "inštinkt povstalca" mužov odpudzoval. "Ľudia si mysleli, že som čudák, nemala som veľa priateľov," napísala kedysi vo svojej spovedi pre časopis Harper Bazaar.

"Nakoniec to bolo dobre, pretože ak nie ste obľúbení a nestýkate sa s ľuďmi, máte čas sústrediť sa na budúcnosť," dodala Madonna. V dvadsiatich rokoch sa presťahovala do New Yorku, kde sa živila ako servírka a pózovala študentom umenia, ktorí maľovali akty. Tie sú ešte aj dnes výhodným obchodným artiklom.

Od vzhľadu dievčaťa z ulice prešla na konci 80. rokov k vyzývavej blondíne a podarilo sa jej úspešne preraziť na hudobnej scéne. V roku 1982 vydala svoj prvý singel Everybody, debutový album nazvaný Madonna vyšiel v roku 1983. 

Vody svetovej popmusic výrazne rozvírila o rok neskôr s albumom Like a Virgin, ktorý obsahuje aj slávny rovnomenný hit.

Od horiace krížov a škandálov ku knihám pre deti

Ďalším albumom True Blue (1986), na ktorom sú tanečné hity La Isla Bonita, Open Your Heart alebo Papa Do not Preach, začala nekonečné premeny svojej vizáže.

Video k piesni Like a Prayer (1989) zhodne označili diváci MTV za vôbec najškandálnejší kúsok. Jeho tvorcovia neváhali použiť motív horiaceho kríža či krížov s čiernym Ježišom.

Hoci sú jej spevácke schopnosti podľa kritikov skôr priemerné, za jeden zo svojich najlepších albumov Ray of Light (1998), speváčka získala štyri Grammy. Majiteľka mnohých nehnuteľností nie je aktívna len na hudobnom poli.

Príležitostne sa venuje písaniu kníh pre deti, kritici ju ale za ne príliš nechvália. Postavu si drobná speváčka udržiava tvrdým cvičebným režimom a zdravou stravou. Je vraj tiež nadšenou študentkou ázijskej filozofie a stúpenkyňou židovského mystického učenia kabala.

V 90. rokoch sa pokúsila o serióznu vizáž v súvislosti s filmovou rolou argentínskej ikony Evy Perónovej v snímke Evita (1997). Zahrala si aj učiteľku šermu v bondovke Dnes neumieraj (2002), ku ktorej naspievala titulnú pieseň.

Skúsila si aj filmovú réžiu, v romantických drámach Špina a múdrosť (2008) a WE (2011). Divoký je aj Madonnin osobný život. Vydatá bola dvakrát, prvýkrát štyri roky za herca a režiséra Seana Penna, ktorého si vzala v roku 1985.

V roku 2000 si vzala britského režiséra Guya Ritchieho, s ktorým má syna Rocca. Aj toto manželstvo skončilo rozvodom. S Ritchiem si taktiež adoptovala malawského chlapca Davida a v roku 2009 k nemu po zdĺhavom procese pribudla trojročná Mercy, tiež z Malawi.

Vlani jej malawijský súd povolil ďalšiu adopciu. Speváčka má ešte dcéru Lourdes, ktorej otcom je vtedajší Madonnin tréner Carlos Leon. V roku 2006 speváčka založila nadáciu Raising Malawi na pomoc sirotám a chudobným deťom na juhu Afriky.

01 - Modified: 2024-02-21 10:43:46 - Feat.: - Title: Nestarnúcu Madonnu zradila na pódiu náročná choreografia. Nepekný pád popovej hviezdy! 02 - Modified: 2023-11-18 10:00:59 - Feat.: - Title: Správnou erotickou bielizňou omámite každého muža: Vyberať ju však musíte podľa osobnosti 03 - Modified: 2023-08-01 12:49:26 - Feat.: - Title: Už onedlho sa budeme môcť porozprávať s Lincolnom. Zuckerberg naplno experimentuje s umelou inteligenciou 04 - Modified: 2023-07-12 10:00:00 - Feat.: - Title: Adam si plní svoj sen. Vysolil takmer 168 000 eur na to, aby vyzeral ako Madonna 05 - Modified: 2023-06-30 06:55:27 - Feat.: - Title: Kráľovnú popu Madonnu prepustili po ťažkej infekcii z nemocnice
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 04:22