TASR/AP
StoryEditor

Trumpová išla za deťmi migrantov. "Je mi to úplne jedno, a vám?" znel nápis na jej bunde

22.06.2018, 10:41
Autor:
ČTKČTK
Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová vyvolala kritiku voľbou oblečenia, v ktorom vo štvrtok odcestovala na návštevu texaského centra, kde sú deti odobrané prisťahovalcom bez dokladov.

Na chrbte jej khaki bundy bol biely nápis: "I really don‘t care do u?“ Čo v preklade znamená: "Je mi to úplne jedno, a vám?" Podľa hovorkyne manželky amerického prezidenta Donalda Trumpa nebol vo voľbe oblečenia prvej dámy žiadny skrytý význam.

Bývalá modelka Trumpová mala podľa fotografií bundu s kapucňou za 39 dolárov z odevného reťazca Zara na sebe, keď na leteckej základni Andrews nastupovala do lietadla mieriaceho do pohraničného detenčného centra v McAllen v štáte Texas.

V rovnakej bunde Trumpovú videli aj pri návrate do Washingtonu v stredu večer. Nápis spôsobil rozruch na sociálnych sieťach. Prezident Trump neskôr na Twitteri napísal, že nápis "odkazuje na médiá, ktoré šíria falošné správy".

"Nebol v tom žiadny skrytý význam. Dúfam, že po dnešnej návšteve (Trumpovej) v Texase sa médiá nezamerajú na jej oblečenie," uviedla hovorkyňa prvej dámy Stephanie Grishamová.

Trumpová navštívila detenčné centrum pre deti v Texase deň potom, čo jej manžel pod tlakom domácej aj zahraničnej kritiky podpísal dekrét, ktorým ukončil spornú prax rozdeľovania rodín migrantov, ktorí do USA prichádzajú nelegálne.

Trump nariadil úradom, aby začali vracať deti odobrané migrantom bez dokladov. Na dospelých migrantov je po ich zadržaní uvalená väzba, ich deti potom úrady až doteraz nútene umiestňovali do internátnej starostlivosti.

Takto od mája zobrali rodičom 2300 detí. Melania sa do migračnej krízy vložila pred niekoľkými dňami, kedy vyhlásila, že násilné rozdeľovanie rodín vidí veľmi nerada.

Agentúra Reuters poznamenala, že názor prvej dámy prispel k Trumpovmu rozhodnutiu s kritizovanou praxou skončiť. V McAllene sa Trumpová zišla so zamestnancami strediska, kde sa zdržuje viac ako 50 detí vo veku od 12 do 17 rokov.

Šesť z nich bolo oddelených od rodičov pri prekračovaní hranice, oznámili úrady novinárom. Trumpová si rovnako prezrela školskú triedu v centre a hovorila s asi 20 žiakmi. Počas návštevy centra na sebe bundu s nápisom nemala, napísala agentúra Reuters.

01 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 02 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Takto sme mali fičať Bratislavou: Pozrite si archívne zábery a vizualizácie nepostaveného metra 03 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 05 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 21:53