REUTERS/Lucas Jackson
StoryEditor

Herec Robert De Niro sa rozohnil a počastoval Trumpa vulgarizmom

11.06.2018, 09:51
Autor:
ČTKČTK
Americký oscarový herec Robert De Niro využil udeľovanie divadelných cien Tony na kritiku prezidenta USA Donalda Trumpa.

Opakovane ho počastoval vulgarizmom. Filmová hviezda De Niro patrí v umeleckých kruhoch k najhlasnejším odporcom republikánskej hlavy štátu. 

Počas predvolebnej debaty podporoval neúspešnú demokratickú prezidentskú kandidátku Hillary Clintonovú. Biely dom zatiaľ udalosť nekomentoval.

"Chcem povedať iba jedno. Fuck Trump," povedal na úvod De Niro a následne na znamenie víťazstva zdvihol ruky. Slovné obraty s použitím anglického fuck majú ako nadávka množstvo urážlivých významov, ktoré adresáta okrem iného posielajú aj na najhoršie miesta.

Publikum De Nirove slová ocenilo pochvalnými výkrikmi a potleskom. "Už dávno nejde o to povedať preč s Trumpom, ale treba Trumpa poslať do...", dodal herec.

De Niro pokračoval aj pri uvádzaní pesničkára Brucea Springsteena, čo sprevádzal výzvou na účasť v novembrových parlamentných voľbách, pretože ide o pravdu a charakternosť vlády.

De Nirov prejav si ale naživo nemohli vypočuť všetci. Ľudia, ktorí prítomní v sále tieto vulgarizmy jasne počuli, no televízia CBS v kritickom momente prenos zvuku stlmila.

V USA je už totiž niekoľko rokov bežné, že sú živé prenosy o niekoľko sekúnd pozadu, aby bolo možné prípadné nevhodné poznámky vystrihnúť, poznamenala agentúra DPA. Aj tak sa ale prejav dá na internete dohľadať.

"De Nirov komentár bol improvizovaný a nečakaný," uviedla televízia CBS vo vyhlásení. "Urážlivý slovník sme vymazali."

01 - Modified: 2018-06-05 07:21:15 - Feat.: 0 - Title: Našla sa prvá dáma USA. Melania Trumpová sa ukázala po takmer mesiaci na verejnosti
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 19:38