AP Photo/Susan Walsh
StoryEditor

Našla sa prvá dáma USA. Melania Trumpová sa ukázala po takmer mesiaci na verejnosti

05.06.2018, 09:12
Autor:
ČTKČTK
V Bielom dome sa po boku prezidenta Donalda Trumpa zúčastnila slávnosti, ktorá bola venovaná rodinám padlých vojakov.

Melania Trumpová tak rozptýlila špekulácie médií o vážnych zdravotných problémoch. Špekulovalo sa aj o tom, že sa rozišla so svojim manželom.

Biely dom na akciu nepustil novinárov, Trumpovú tak mohli vidieť iba príslušníci približne štyridsiatich rodín a niekoľko členov Trumpovej administratívy. Prvá dáma mala na sebe šaty bez rukávov a na nohách topánky na vysokých podpätkoch. 

Prezident ju uviedol do prvého radu a potom pristúpil k mikrofónu. Trumpová neskôr zverejnila na sociálnych sieťach niekoľko fotografií. 

Americké médiá už niekoľko týždňov riešili, čo sa deje s prvou dámou. Na verejnosti sa naposledy ukázala 10. mája, kedy spolu so šéfom Bieleho domu vítala trojicu Američanov, ktorých prepustili zo Severnej Kórei. O štyri dni neskôr administratíva oznámila, že Melania je hospitalizovaná kvôli odstraňovaniu nezhubného výrastku na obličke. 

V pondelok hovorkyňa prvej dámy Stephanie Grishamová oznámila, že Melania Trumpová neodcestuje so svojim manželom na blížiaci sa summit skupiny G7 do Quebecku, ani do Singapuru na stretnutie so severokórejským vodcom Kim Čong-unom.

Trump medzitým zrušil na dnešok plánované prijatie zástupcov víťazného tímu ligy v americkom futbale. Víťazi superbowlu z tímu Philadelphia Eagles nedostali pozvánku do Bieleho domu. Nesúhlasili totiž s prezidentovým apelom, že pri národnej hymne majú stáť.

V ligovej sezóne sa stalo pokľaknutie počas hymny pred zápasom NFL symbolom protestu proti policajnému násiliu na menšinách. "Nesúhlasia so svojim prezidentom, pretože trvá na tom, aby hrdo stáli pri národnej hymne, s rukou na srdci, na počesť veľkých mužov a žien v našej armáde a ľudí našej krajiny," vyhlásil Trump.

01 - Modified: 2018-05-31 09:44:37 - Feat.: 0 - Title: Amerika pátra po Melanii Trumpovej. Už dvadsať dní sa neukázala na verejnosti
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 08:56