Reuters
StoryEditor

Amerika pátra po Melanii Trumpovej. Už dvadsať dní sa neukázala na verejnosti

31.05.2018, 11:44
Autor:
TASRTASR
 Prvá dáma USA Melania Trumpová sa na sociálnej sieti Twitter vyjadrila k svojmu zdravotnému stavu. Chcela tak zastaviť fámy, ktoré o nej začali kolovať.

"Vidím, že v médiách robia nadčasy a špekulujú o tom, kde som a čo robím. Buďte pokojní, som tu v Bielom dome so svojou rodinou, cítim sa skvelo a usilovne pracujem v mene svojich detí a amerického ľudu!" napísala prvá dáma v stredu na Twitteri. Niektorí užívatelia tejto sociálnej siete však vzápätí vyjadrili pochybnosť, či jej tento príspevok nenapísal manžel.

Melania Trumpová sa na verejnosti poslednýkrát objavila začiatkom mája, keď s manželom, prezidentom Donaldom Trumpom, privítala na leteckej základni pri Washingtone troch Američanov, ktorých prepustila z väzenia Severná Kórea, pripomenula vo štvrtok spravodajská stanica BBC.

Neskôr, 14. mája, Biely dom informoval, že Trumpová podstúpi vo Vojenskom zdravotnom stredisku Waltera Reeda (WRAMC) vo Washingtone "liečbu neškodného problému s obličkami". Prvá dáma následne v tomto zariadení strávila päť dní; prepustili ju 20. mája. Biely dom uviedol, že jej zákrok bol úspešný a prebehol bez komplikácií.

Trumpová sa však na verejnosti od svojho prepustenia z nemocnice neobjavila a ohľadom svojho zdravotného stavu zverejnila po zákroku len jediný tweet. Na webe tak začali kolovať rôzne špekulácie vrátane takej, že Trumpová sa aj so synom Barronom, ktorého má s prezidentom, presťahovala naspäť do New Yorku, či inej, že spolupracuje s osobitným vyšetrovateľom Robertom Muellerom.

Biely dom i Trumpovej hovorkyňa Stephanie Grishamová tieto fámy popreli. Grishamová ešte v utorok časopisu Politico povedala, že Trumpovej "sa darí dobre" a jej absencia na verejnosti nie je vôbec dlhá. "Teraz je doma a zotavuje sa," dodala.

01 - Modified: 2018-06-04 19:31:43 - Feat.: - Title: Americká prvá dáma je späť. Melania Trumpová sa po takmer mesiaci ukáže na verejnosti 02 - Modified: 2018-02-01 08:39:00 - Feat.: - Title: Kríza prvého páru? Trumpová na verejnosti manžela nesprevádzala. Zožala potlesk
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 00:22