StoryEditor

Feministka Meghan. Kráľovná jej povolila venovať sa rovnoprávnosti žien

22.05.2018, 09:53
Aká bude, čomu sa bude venovať ? Z Meghan Markleovej, novej členky kráľovskej rodiny sa stala jedna z najsledovanejších osobností sveta.

Na stránkach kráľovskej rodiny sa objavil profil novej vojvodkyne zo Sussexu, ktorý zdôrazňuje jej feministický aktivizmus, píšu Lidovky.

Podľa médií Meghan dostala kráľovské povolenie venovať sa charitatívnej činnosti so zameraním na rovnaké práva žien. "Som hrdá na to, že som žena a feministka," píše sa na stránkach kráľovskej rodiny veľkým písmom. 

Tento citát pochádza z Meghaninho prejavu, ktorý predniesla v roku 2015 počas podujatia k Medzinárodnému dňu žien. Podľa televízie CNN práve táto veta najviac charakterizuje novú členku kráľovskej rodiny. 

Vojvodkyňa Meghan ukázala svoju feministickú stránku už počas svadby, keď odmietla doprovod. Do kaplnky svätého Juraja vstupila sama s družbami a družičkami. Až približne od polovice cesty ju sprevádzal princ Charles a priviedol ju k princovi Harrymu. 

36-ročná vojvodkyňa sa údajne venovala charite a aktivizmu už od detstva. "Už od mladého veku sa vojvodkyňa snažila zvyšovať povedomie o spoločenských problémoch a aktívne sa podieľala na charitatívnej práci. Keď mala 11 rokov, úspešne viedla kampaň proti televíznej reklame, v ktorej bol sexistický text," píše sa v jej kráľovskom životopise. 

Podľa informácií denníku Telegraph dostala Meghan povolenie od Alžbety II, aby svoju novú pozíciu využilaa na zlepšenie pozície žien v spoločnosti a pokračovala vo svojej aktivistickej práci. Očakáva sa, že po návrate zo svadobnej cesty vojvodkyňa oznámi, ktoré charitatívne projekty a kampane podporí. 

Nepochybne však bude súčasťou Kráľovskej nadácie, ktorú v súčasnosti vedú Harry, William a Kate.

"Ako sme už mohli vidieť, táto generácia kráľovskej rodiny má veľmi moderný a vzrušujúci pohľad na to, ako by mali pristupovať k svojej filantropickej a charitatívnej práci, najmä pokiaľ ide o ich pôsobenie v Kráľovskej nadácii. Meghan bude skvelým prírastkom," uviedol pre Telegraph zdroj z okolia rodiny. 

Vojvodkyňa zo Sussexu už údajne niekoľko mesiacov pracuje na tom, ako sa zapojiť do kráľovského kolektívu. V budúcnosti môže napríklad propagovať Cenu princeznej Diany pre mladých ľudí, ktorí sa snažia o riešenie spoločenských problémov.

​Princ Harry dlhodobo podporuje 22 charitatívnych organizácií. Sám ako člen britskej armády sa zameriava na pomoc veteránom, okrem toho sa venuje záchrane dažďových pralesov či boju proti AIDS.

Novomanželia naviac požiadali hostí kráľovskej svadby, aby im nedávali žiadne dary, ale namiesto toho venovali peniaze vybraným charitatívnym projektom. Ako prejav dobrej vôle pozvali Harry a Meghan na svadbu viac ako tisíc ľudí, ktorí sa venujú charitatívnej činnosti.

01 - Modified: 2018-05-21 10:05:00 - Feat.: 0 - Title: Markleová načrtla svoje plány v kráľovskej rodine. Prioritou bude charita
01 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 02 - Modified: 2024-04-14 07:00:00 - Feat.: - Title: Okukovanie dám je populárny, neškodný a lichotivý spôsob trávenia času. Znázorňuje slávna fotka, ktorá sa stala ikonou feministiek 03 - Modified: 2024-03-26 23:00:00 - Feat.: - Title: Prvá žena na čele nemeckej morskej eskadry. Mínolovky preberá v „bode obratu“ 04 - Modified: 2024-04-12 08:00:00 - Feat.: - Title: GALÉRIA Muži, ktorí sa hrdo hlásia k feminizmu. Rovnaké práva pre ženy urobia svet lepším, hovoria 05 - Modified: 2024-02-06 09:00:00 - Feat.: - Title: Čo sa to deje s dnešným svetom? Chlapci a muži z generácie Z častejšie veria, že feminizmus je škodlivý
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 07:53