HN/ Peter Mayer
StoryEditor

Politika na OTO. Trošková by mala byť premiérkou, Bašternák ministrom financií, povedal v priamom prenose Kňažko

17.03.2018, 22:42
Milana Kňažka uviedol riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník na odovzdávaní cien OTO do Siene slávy.

V priamom prenose udeľovania cien OTO herec Milan Kňažko poďakoval mladým ľuďom, ktorí prinášajú do našej krajiny nádej a prirovnal súčasnú situáciu k revolučnému roku 1989. 

„Hovorili mi, aby som sa nevyjadroval k aktuálnej situácii, že je to nevhodné, ale je tu toľko nevhodného okolo nás," povedal v priamom prenose RTVS. 

"Ministrom financií by sa mal stať Bašternák, ministrom vnútra Kočner a predsedníčkou vlády Trošková. Niečo už od premiéra pochytila, dúfam, že premiér nič nechytil od nej," povedal na galavečere OTO. 

Na východe nič nie je?

Kňažko nebol jediným, ktorý zareagoval vo svojom príhovore na aktuálnu politickú situáciu. Milan Markovič najskôr všetkých uistil, že za jeho účasťou na odovzdávaní sošiek musí byť americký finančník George Soros. A potom dodal: "Sú také mená, že neviete kto sa za kým skrýva, že vraj Ficko sa dnes volá Pellegrini."

Výrok premiéra Roberta Fica o tom, že na východnom Slovensku nič nie je, si podali moderátor večera Matej "Sajfa" Cifra či reportér televízie JOJ Jozef Kubáni.

Milan Kňažko sa stal novým členom siene slávy na 18. ročníku ankety osobností televíznej obrazovky OTO za rok 2017.

Dve sošky pre Merčiaka a Vinczeovú

Populárne tváre a programy si na javisku Slovenského národného divadla v priamom prenose Jednotky RTVS rozdelili ocenenia v štrnástich kategóriách. 

V kategórii moderátor spravodajstva získal ocenenie Ľubomír Bajaník (RTVS), Jozef Kubáni (Joj) si prevzal sošku za oblasť redaktor spravodajstva, dve sošky za najlepšieho moderátora športu a komentátora športu si z javiska opery SND odnáša Marcel Merčiak (RTVS).

Osobnosťou TV publicistiky je Kristína Kövešová (Markíza), cenu v kategórii moderátor TV programov si prevzala Adela Vinczeová, ktorá zároveň získala aj ocenenie absolútny OTO za najväčší počet hlasov spomedzi víťazov všetkých kategórií.

Hlasovanie televíznych divákov rozhodlo o tom, že spevákom roka sa stal Ondrej Kandráč, speváčkou Mária Čírová, v kategórii hudobné skupiny si cenu prevzala skupina IMT Smile, Michal Hudák je víťazom v kategórii herec, herečkou roka je Lujza Garajová-Schrameková.

Vyhlasovanie výsledkov ankety OTO sledoval v svojom zápisníku Denis Bohumil Schvarcz. Pozrite si prehľad všetkých víťazov.

01 - Modified: 2020-09-24 05:45:52 - Feat.: - Title: Rada RTVS sa zaoberala "Bohom šoubiznisu". Reagovala na sťažnosti divákov na galavečer OTO 02 - Modified: 2020-10-04 17:46:34 - Feat.: - Title: OTO s najnižšou sledovanosťou za posledné roky. Galavečer sledovalo o 200-tisíc divákov menej 03 - Modified: 2020-09-06 19:56:55 - Feat.: - Title: Absolútny OTO v rukách Hudáka, sošku majú Tvoja tvár, Za sklom i Inkognito 04 - Modified: 2020-09-04 15:17:11 - Feat.: - Title: V sobotu sa rozdajú slovenské televízne Oscary. Priamy prenos galavečera OTO odvysiela RTVS 05 - Modified: 2020-03-09 12:59:11 - Feat.: - Title: OTO pozná víťazov. Sošku majú Oteckovia i Inkognito, absolútny OTO je v rukách Michala Hudáka
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 15:22