František Vlček, Lidové noviny
StoryEditor

Miroslav Donutil: V televízii už nechcem rozprávať a Národné divadlo mi nechýba

18.03.2018, 06:01
Autor:
zavzav
"Keď sa mi za Národným divadlom zacnie, idem sa tam pozrieť. Potom ma to rýchlo prejde," hovorí známy herec.

"Päťdesiat dielov relácií Na kus reči, Tromfy MD a niektorých ďalších stačilo," vysvetlil herec Miroslav Donutil v relácii Za scénou, prečo sa jeho obnovená talkshow Na kus reči okrem branického divadla neobjaví aj v Českej televízii, píše iDnes.cz.

Do budúcnosti by medzi hosťami rád videl mladé ženské političky alebo moderátorky hlavných spravodajských relácií. "V živote som politika ako hosťa nemal. Uvažoval som len o tom, že by sa hodilo niekedy ku koncu roka pozvať niektoré političky. To je jediná téma, s tým súvisiaca, ktorá ma zaujíma," podotkol.

Najčastejšími hosťami Donutilových relácií sú herci a športovci. "Šport a kultúra majú v mnohom veľa spoločného. Ľahko nachádzate spoločné body, v oboch profesiách chcú dosiahnuť maximum," myslí si Donutil.

Jeden z dôvodov, prečo už nechce svoje talkshow presadzovať v televízii, je kontakt s divákom, ktorý si cení najviac: "S televíziou už to nechcem robiť, nie že by som to nemal rád, ale cením si hlavne živý kontakt s publikom. Užívam si, že môžem jazdiť tam, kam ja chcem," objasňuje svoje rozhodnutie.

Od poslednej reprízy legendárneho predstavenie Sluha dvoch pánov uplynulo viac ako rok, Donutilovi však nie je za ničím ľúto: "Po Národnom divadle sa mi necnie, pretože sa mi nemá po čom cnieť. To divadlo, čo som tam vtedy zažíval ja, už tam teraz zažívať nemôžem. Keď sa mi zacnie, tak sa tam idem pozrieť a potom ma to zase rýchlo prejde," hovorí.

V súčasnosti hrá v dvoch predstaveniach v Divadle Husa na provázku. "Stačí mi to. Sú to krásne a náročné predstavenia," odpovedá na otázku, či si nepripadá málo herecky vyťažený.

Uvažuje o troch ponukách v Prahe, žiadne detaily však ešte uvádzať nemôže. O návrat do Národného divadla však nejde. Nedávno Donutil dokončil nakrúcanie tretieho radu seriálu Labyrint režiséra Jiřího Stracha.

Ten znovu vznikal v Brne a v jeho okolí. Tento rok sa chystá ešte  premiéra film Rašín, v ktorom Donutil stvárnil prvého československého predsedu vlády Karla Kramára. V úlohe Aloisa Rašína sa objaví Ondřej Vetchý.

01 - Modified: 2021-04-01 09:30:26 - Feat.: 0 - Title: Rozhovor s Borisom Hanečkom: Charakter je ako zápach. Prerazí aj cez drahé oblečenie
01 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 02 - Modified: 2024-04-24 10:28:08 - Feat.: - Title: Príspevok pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín by sa mal zvýšiť 03 - Modified: 2024-04-24 08:55:55 - Feat.: - Title: Na scénu Opery SND sa vracia Smetanova Predaná nevesta 04 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 05 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 13:30