StoryEditor

Československý súboj: Raperi Rytmus a Marpo sa stretnú v ringu

19.02.2018, 07:00
Autor:
rsarsa
V boxerskom ringu sa proti sebe postavia raperi Patrik Vrbovský, známy ako Rytmus, a Otakar Petřina alias Marpo.

Fanúšikovia bojového športu v Česku a na Slovensku sa môžu tešiť na netradičnú akciu, píšu Lidovky. Súboj hudobníkov, ktorý je vítaný aj kritizovaný zároveň, sa uskutoční koncom decembra v rámci galavečera v pražskej O2 aréne.

S nápadom na realizáciu prvého československého duelu medzi dvoma rapermi prišiel minulý týždeň Rytmus. Vo videu, ktorý zverejnil na svojej facebookovej stránke oznámil, že sa chystá zúčastniť  galavečera pod záštitou organizácie XFN a bude aj bojovať. 

"Podľa jeho slov ide o ďalší progres v jeho živote. Určite si veľa ľudí bude myslieť, že vyzvem nejakého vandráka, alebo zaplateného zápasníka. Ale týmto to hneď vyvrátim," povedal Slovák, ktorý za sebou doteraz nemá jediný zápas.

Tréningu boxu sa ale zhruba dva roky intenzívne venuje. "Chcem vyzvať človeka, o ktorom viem, že je to veľký bojovník. Jeho meno je Marpo. Takže Marpo, vyzývam ťa na boxerský zápas," dodal vzápätí.

Marpo, ktorý sa dlhodobo venuje thajskému boxu, v ktorom sú povolené aj údery lakťami a kolenami, si nechal niekoľko dní na rozmyslenie.

​Na výzvu už kývol: "Pôvodne sa mi do toho nechcelo, keďže sa pripravujem na iný zápas, vysvetľoval muž, ktorý sa tento rok do ringu vráti po ôsmich rokoch.

"Potom sa mi to rozležalo v hlave, premýšľal som nad tým. A je to dobré promo pre bojové športy," povedal so slovami, že takýto zápas môže k boxu priviesť veľké množstvo ľudí.

Bývalý dlhoročný bubeník kapely Chinaski zároveň dodal, že by zo svojho honoráru rád venoval stotisíc korún dvom mladým bojovníkom, ktorých si sám vyberie.

"Každému dám po päťdesiat tisíc, nech majú na prípravu. Chcel by som vrátiť niečo späť," poznamenal. V akej váhovej kategórii sa obaja hudobníci, ktorí spolu vlani spolupracovali na piesne Podľa seba, stretnú, zatiaľ nie je zrejmé.

Marpo povedal, že mu to je jedno, výber nechal na Rytmusovi. Kým jedni si udalosť pochvaľujú so slovami, že pôjde o skvelú propagáciu bojových športov, iní ju kritizujú.

Tvrdia, že bude naopak ich urážkou a uskutoční sa prevažne kvôli peniazom. V pražskej O2 aréne sa ten istý deň predstavia rovnako ďalšie české špičky bojových umení, ako sú Ondřej "Spejbl" Hutník, Matúš Kohút alebo Tomáš Hron.

01 - Modified: 2024-04-24 10:28:08 - Feat.: - Title: Príspevok pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín by sa mal zvýšiť 02 - Modified: 2024-04-24 08:55:55 - Feat.: - Title: Na scénu Opery SND sa vracia Smetanova Predaná nevesta 03 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 05 - Modified: 2024-04-23 13:46:35 - Feat.: - Title: FNC 6 priniesol výhru Fikiho Sulíka aj bizarný ženský súboj. Tlkanec ustál nemožné, Flexking zostáva neporazený
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 12:52