StoryEditor

Finálové prekvapenie v SuperStar. Habera sa obul do ministerky, adresoval jej ostrý odkaz

20.12.2021, 11:04
Autor:
ipip
Pavol Habera využil príležitosť, aby okrem pochvalných slov na adresu novej SuperStar venoval aj pár slov slovenskej ministerke kultúry.

Novou československou SuperStar sa stal Adam Pavlovčin. Rozhodlo sa o tom počas finálového večera šou SuperStar, ktorá každoročne prináša divákom spevácke talenty zo Slovenskej a Českej republiky a vyberá toho najlepšieho.

Nový výherca

Hlasovanie divákov sa tento rok najviac naklonilo práve k Pavlovčinovi, ktorý vo finále prekonal Katarínu Stohrovú, Nikolasa Bitkovskija a Elizabeth Kopeckú. Po vypadnutí prvých dvoch finalistov ostalo na divákoch rozhodovanie medzi Elizabeth a Adamom, ktorý si nakoniec divákov podmanil piesňou od Marcela Palondera Láska.

Finálové vystúpenie si pozrite vo videu:

Na všetko dohliadala počas večera aj porota v zložení: Marián Čekovsky, Paľo Habera, Leoš Mareš, Monika Bagárová a Patricie Pagáčová. Habera, ktorý bol predsedom poroty, dostal po ováciách slovo.

Túto príležitosť využil aj na to, aby okrem pochvalných slov na adresu novej SuperStar venoval aj ostrý odkaz slovenskej ministerke kultúry Natálii Milanovej.

Ostré slová ministerke

„Hudbu k tejto pesničke zložil Gabo Dušík, ak sa nemýlim a pripomenulo mi, že sme mali na Slovensku potýčku s ministerstvom kultúry, myslím hudobníkov. Chceli v podstate dosiahnuť to, aby sa na Slovensku hralo menej slovenskej hudby, čo je taká kravina... a .... aj by som pani ministerku v tejto chvíli veľmi pozdravoval, práve po tejto pesničke, lebo táto a mnoho ďalších sú dôkazom, že nie sú až tak na hovno, ako si myslí pani ministerka a ostatní."

Počas týchto slov sa sálou rozľahol búrlivý potlesk a Habera ešte dodal: "A ďakujem teraz za to tebe, Adam, že si mi to pripomenul." Slovenský spevák tak reagoval v duchu nedávnej hromadnej pripomienky zo strany umelcov, hudobníkov a publicistov, ktorí spustili petíciu, kde kritizovali podľa nich neodôvodnené zrušenie kvót pre súkromné rádiá. Varujú že to vyústi do zníženia podielu slovenských pesničiek v rozhlasovom vysielaní.

„Ponechanie kvóty len u verejnoprávneho vysielateľa v zmysle návrhu ministerstva kultúry nedokáže naplniť stanovené ciele zákonodarcu s ohľadom na množstvo vysielateľov pôsobiacich na území Slovenskej republiky. Navyše, zavedením takéhoto diskriminačného opatrenia by nastala situácia, že slovenské hudobné diela by boli vysielané prevažne len na verejnoprávnych rozhlasových okruhoch s relatívne špecifickým okruhom poslucháčov,“ argumentovali vtedy  autori pripomienky a signatári petície.

V reakcii na ohlas verejnosti sa minister financií a predseda najsilnejšej vládnej strany OĽaNO Igor Matovič stretol s Milanovou a požiadal ju, "aby na zrušenie 25-percentnej kvóty ministerstvo kultúry zabudlo…". Ministerka, ktorá je nominantou práve Matovičovho hnutia, napokon ustúpila. Zmenu rozhodnutia zverejnila aj na svojom Facebooku:

Kto je nová SuperStar?

Adam Pavlovčin žije v Londýne a vo svete hudby sa pohybuje už dlhšie. Okrem toho, že spieva, sa venuje aj písaniu textov piesní, skúsenosti zbieral aj prácou v hudobnom biznise v zahraničí a jeho zjav zaujal aj v oblasti modelingu.

Netají sa podporou LGBTI komunity, v rámci čoho spolupracoval aj na reklamnej kampani, ktorá vsadila na toleranciu a rôznorodosť v oblasti sexuálnej orientácie. Hudbe sa venoval aj v rámci štúdia na prestížnej BIMM univerzite, ktorú portál Haute Living zaradil tento rok na druhé miesto najlepších škôl v oblasti produkcie na svete.

British and Irish Modern Music Institute je zoskupenie ôsmich univerzitných kampusov v Anglicku, Írsku a Nemecku. Ponúka kurzy hudobnej produkcie, ako aj tituly z inštrumentácie a ďalšie aspekty hudobnej žurnalistiky.

Študenti môžu absolvovať kurzy, na základe ktorých získajú diplomy alebo aj magisterské tituly. Medzi slávnych bývalých študentov patrí aj populárny spevák a skladateľ George Ezra, indie rocková ikona Fontaines D.C. či popová hviezda Ella Mai.

01 - Modified: 2022-01-09 16:04:39 - Feat.: 0 - Title: Finále SuperStar vs. Pečie celé Slovensko: víťazstvo si podelili
01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 03 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 04 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 05 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan!
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 19:38