StoryEditor

Alain Delon: Tento svet opustím bez ľútosti, nenávidím túto dobu, je mi z nej na vracanie

11.01.2018, 23:01
Autor:
ČTKČTK
Francúzsky herec odpovedal na otázky o svojej kariére, zložitých vzťahoch s rodinou a o ženách, ktoré miloval.

"Život mi už veľa neprináša. Už som všetko spoznal a videl. Predovšetkým ale nenávidím túto dobu, je mi z nej na vracanie," povedal 82-ročný herec na konci rozhovoru pre francúzsky týždenník Paris Match. 

Alain Delon počas interview bilancoval svoj súkromný život aj 60-ročnú kariéru. 

Na otázku, ktorá sa týkala súčasnej ženy jeho života herec odpovedal, že "ju nenašiel". 

"Nehovorím, že nie sú žiadne kandidátky. Je ich asi desať, ale žiadna z nich mi teraz nepríde vhodná na to, aby som s ňou dožil...Mohol by som sa oženiť so ženou, ktorá by bola pripravená doprevádzať ma až do konca," vysvetlil Delon. 

"Niektorí ľudia sa mi hnusia. Všetko ovláda klamstvo, všetko sa prekrúca. Ľudia sa navzájom nerešpektujú a nedržia slovo. Záleží iba na peniazoch. Celé dni sa omieľajú iba nejaké zločiny. Viem, že tento svet opustím bez ľútosti," skonštatoval idol žien niekoľkých generácií. 

Delonov avizovaný "posledný film", ktorý režíruje Patrice Leconte, výrazne mešká. Hlavnú ženskú úlohu v ňom hrá  Juliette Binocheová. Bude to milostný príbeh, už 91. film v Delonovej kariére.

Francúzsky herec, producent a režisér sa narodil 8. novembra 1935 v Sceaux na premestí Paríža. "Bol som malý, divoký netvor," spomína na svoju mladosť, ktorá bola plná útekov z domu a výpovedí zo škôl. Vyučil sa za mäsiara, radšej však nastúpil do armády. Bojoval v Indočíne, no nakoniec ho aj odtiaľ vyhodili.

Zapadal do parížskej bohémy a živil sa rôznymi podivnými spôsobmi.  Filmový svet zaujal svojim nevšedným chlapčenským zjavom. Prvýkrát si ho všimol režisér Yves Allégret v roku 1957, kedy ho obsadil do filmu Keď sa do toho zapletie žena. 

"Po matke som zdedil zaujímavý výzor a hneď na začiatku kariéry som sa stretol s takými majstrami ako Luchino Visconti, Michelangelo Antonioni alebo Jean-Pierre Melville.  S takýmito predpokladmi by neuspel iba idiot," povedal Delon pred časom.

01 - Modified: 2022-03-25 07:27:17 - Feat.: - Title: Legendárny Alain Delon už nechce žiť. Mám mu zariadiť eutanáziu, potvrdil jeho syn 02 - Modified: 2019-05-17 10:37:37 - Feat.: - Title: Z ceny pre Delona je najväčší škandál v Cannes. Verejne priznal fackovanie žien, tvrdí odporkyňa
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 14:27