Reuters
StoryEditor

Poznáme termín kráľovskej svadby. Harry a Meghan sa zoberú v máji

15.12.2017, 14:18
Autor:
ČTKČTK
Kensingtonský palác oznámil, že svadba bude 19. mája.

O zasnúbení vnuka kráľovnej Alžbety II a hviezdy úspešného seriálu Kravaťáci informovala kráľovská rodina už na konci novembra. "Jeho kráľovská výsosť princ Henry z Walesu a Megan Markleová uzavrú manželstvo 19. mája," napísal na Twitteri palác. 

Dátum svadby pripadá na sobotu, čo znamená, že Briti si nebudú môcť zobrať dovolenku, aby mohli sledovať ceremóniu. Britská vláda totiž v reakcii na zásnuby informovala, že neplánuje vyhlásiť na deň svadby voľno, ako tomu bolo v prípade svadby princa Williama. 

Už poznáme aj miesto slávnosti. Mladomanželia sa zoberú v kaplnke svätého Juraja na hrade Windsor západne od Londýna. Britská kráľovná, ktorá na hrade býva veľmi často s výberom súhlasila. 

Kráľovská rodina zaplatí všetky náklady na obrad. Harryho brat William sa v roku 2011 oženil s Kate Middletonovou vo Westminsterskom opátstve. 

Princ Harry je po svojom otcovi Charlesovi, bratovi Williamovi a jeho deťoch Georgeovi a Charlotte piatym v poradí následníctva trónu. Zasnúbeniu s Markleovou, ktorá se v roku 2013 rozviedla s prvým manželom producentom Trevorom Engelsonom, predchádzal osemnásťmesačný vzťah.

01 - Modified: 2017-11-30 11:48:43 - Feat.: 0 - Title: Kráľovská svadba bude stáť milióny libier, palác pozve tisícky hostí. Čo o svadbe vieme?
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 08:44