Miloš BikovičKim/X
StoryEditor

Kauza s hercom chváliacim Rusko má dohru, kritika prevalcovala HBO. V seriáli Biely lotos si už neškrtne

Tomáš ŠťástkaiDnes.cz06.02.2024., 10:30h

Po proteste ukrajinského ministerstva zahraničia stiahlo HBO z pripravovaného natáčania tretej série seriálu Biely lotos srbského herca Miloša Bikoviča. Ukrajincom vadilo, že by sa v populárnom seriáli objavila tvár muža, ktorý dlhodobo podporuje a vychvaľuje Rusko.

Lajkuj Brainee.sk na

„Naše cesty s Milošom Bikovičom sa rozišli, jeho rola bude preobsadená.“ Stručne okomentovala spoločnosť HBO skutočnosť, že 36-ročný srbský herec už nie je tvárou chystanej tretej série úspešného seriálu Biely lotos, píše sa na portáli iDnes.cz

image

Ukrajina kritizuje streamovaciu platformu HBO. Dôvodom je seriál Biely lotos, kde hrá Srb, ktorý chváli Rusko

Po viac ako týždni sa tak končí kauza, ktorú začalo ukrajinské ministerstvo zahraničia, keď na sociálnych sieťach protestovalo, aby sa tento muž zúčastnil natáčania očakávaného televízneho seriálu. „Výsledok takéhoto výkladu je triumfom absurdity a porážkou umenia,“ uviedol herec vo svojom vyhlásení. „Vyrástol som vo vojnou zmietanej krajine. V jedenástich rokoch som dni a noci prečkával v krytoch, zatiaľ čo moja rodná krajina a rodné mesto boli bombardované. A nikomu by som takú devastáciu neprial,“ pokračuje.

„Bol som poctený, že ma vybrali do Bieleho lotosu, televíznej série, ktorú vysoko oceňujem a s kolegami, ktorých hlboko rešpektujem. Moja účasť ale nie je možná z dôvodu presahujúcich hranice umenia a ja sa nebudem podriaďovať žiadnemu výkladu, ktorý by narušil moju integritu,“ uzatvára.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 06:44