Pozri si filmy, ktoré ťa rozplačú.Movieclips/Youtube
StoryEditor

Máš chuť na poriadne smutný film? Toto sú filmy, ktoré ťa zaručene rozplačú

Nikola Michalkova02.09.2023., 13:56h

Ak hľadáš film, pri ktorom si so svojimi kamarátmi poplačeš, v článku ti ponúkame ďalší výber.

Lajkuj Brainee.sk na

Dni sa pomaly krátia, tma prichádza skôr a postupne sa blíži jeseň. A jesenné večery pre niektorých znamenajú príjemný čas strávený pri filme so svojimi blízkymi. Niekedy jednoducho príde chuť pozrieť si dojímavý film, ktorý rozplače všetkých. My ti v článku predstavíme ďalšie filmy, ktoré ťa zaručene rozplačú.

image

Máš chuť na poriadny doják? Odporúčame filmy, ktoré ťa bezpochýb rozplačú

Harry Potter a Polovičný princ

Asi každý milovník filmov Harry Potter práve pri šiestej časti plakal. Môže za to scéna, v ktorej vidíme Snapea, ako zabíja riaditeľa Rokfortu, Dumbledora. Je tu pravdepodobnosť, že nezostalo žiadne oko suché a všetko sa to ešte znásobilo, keď pozeráme na všetkých študentov a profesorov okolo jeho tela, ako im na konci prútikov žiari svetlo. „Videla som to v kine a celá miestnosť zhíkla a mnohí začali plakať, vrátane mňa,“ napísal používateľ v diskusii. 

Pri filmoch z čarodejníckeho sveta ešte zostaneme, pretože je ešte jedna scéna, ktorá vyvoláva slzy. Veď určite si spomínaš aj na druhú časť Darov smrti, v ktorej zomrel Snape. V tom momente tiež väčšina očí nezostala suchých. „Keď prišla scéna, v ktorej Snape zomrel a povedal Harrymu, že má matkine oči, celé kino sa zlomilo. Každý potichu plakal,“ opísala ďalší používateľ. 

Marley a ja

Filmy so zvieratami sú vždy emotívne, najmä ak skončí tým, že zomrú. Príkladom je aj film Marley a ja, ktorý sa venuje novému životu hlavných postáv, ktorého súčasťou je aj šteniatko Marley. Život so psom je plný radostí, ale aj starostí. Hlavní hrdinovia sa ale na konci musia so svojím domácim miláčikom rozlúčiť. A asi všetkých, ktorí tento film videli, tento koniec rozplakal. 

A každý pozná film Hačikó. Pes, ktorý na svojho pána po jeho smrti čakal neuveriteľných deväť rokov. Ukazuje lásku, vernosť a oddanosť domácich miláčikov. Okrem toho, film bol natočený na základe skutočných udalostí, čo tomu dodáva ešte väčší nádych emócií.

Na vine sú hviezdy

Určite film, ktorý pozná každý. V hlavnej úlohe sa predstavila Shailene Woodleyová a Ansel Elgort. Ich postavy sa spoznali v skupine, ktorá podporuje pacientov s rakovinou. A ako to v týchto typoch filmov býva, koniec nebol šťastný a ani láska jedného z nich nezachránila. Asi nebol nikto, kto by pri pozeraní tohto filmu neplakal, najmä pri scéne, ako Hazel číta list od Augustusa. 

Predtým, ako som ťa poznala

Film bol natočený podľa knižnej predlohy a v hlavnej úlohe sa predstavila Emilia Clarke a Sam Claffin. Hlavný hrdina Will po dopravnej nehode prestal chodiť a skončil na vozíku. Louise si nájde prácu ako jeho opatrovateľka. Je extravagantná, trochu šialená, ale nakoniec to oboch predsa len spojí. Koniec filmu ale nebude veľmi šťastný, keďže sa Will rozhodne skončiť so životom. A tak ani pri tomto filme nezostávajú oči suché. 

Daj mi tvoje meno

Príbeh o chlapcovi, ktorý sa zaľúbi do muža, ktorý do ich domu príde len na leto, aby pracoval na svojom rukopise. Síce nemusíš čakať žiadnu tragédiu, samotný odchod niekoho, koho miluješ, dokáže s emóciami dosť zamávať. V hlavnej úlohe budeš vidieť Timothéeho Chalameta, ktorý ťa na konci filmu určite rozplače. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
12. máj 2024 05:26