StoryEditor

Boj s vlastnými démonmi i snaha o comeback. Čakajú nás posledné časti minisérie Iveta

09.05.2024, 11:12
Autor:
redred

Prvú časť tretej série úspešného Voyo Originálu nájdu diváci exkluzívne na Voyo v premiére už v piatok 10. mája. Ďalšie dve epizódy pribudnú vždy v nasledujúce piatky.

Trinásť rokov po odchode od Ladislava Štaidla sa Ivetin svet zmenil na nepoznanie. Jej albumy sa nepredávajú ako predtým, ale Iveta verí, že bude zase spievať. Má za sebou neúspešné manželstvo, no stále dúfa, že tá pravá láska na ňu čaká. A predovšetkým má vedľa seba toho, na kom jej záleží najviac – svojho dospievajúceho syna.

image

Režisér a scenárista Ivety Mike Samir, predstaviteľka Ivety herečka Anna Fialova a herec, ktorý stvárnil Ivetinho syna Arhura Karel Šimek na natáčaní v Taliansku.

To kvôli nemu chce vyhrať boj s vlastnými démonmi. Je to on, kto pri nej stojí, aj keď sa jej nedarí a bulvár čaká na každú jej chybu. Áno, kedysi chcela byť slávna. Teraz chce obyčajný život. Pre Artura, pre seba.

Prvú časť tretej série úspešného Voyo Originálu nájdu diváci exkluzívne na Voyo v premiére už v piatok 10. mája. Ďalšie dve epizódy pribudnú vždy v nasledujúce piatky –17. a 24. mája.

image

Karel Šimek a Anna Fialová.

„Sme hrdí na to, čo sa stalo, čo sa podarilo. Zároveň všetci cítime, že teraz je najvyšší čas to ukončiť,“ hovorí scenárista a režisér Michal Samir, ktorý s Ivetou Bartošovou strávil takmer dekádu. O tretej sérii ďalej hovorí: „Vždy som si myslel, že bude o nej a o Josefovi Rychtářovi, ale už pri písaní série som prišiel na to, že to tak nie je a hlavným mužom tejto fázy jej života je syn Artur. Veľa vecí, veľa afér, veľa ľudí je v seriáli vynechaných. To je zámer. Zásadné je mať pre každú sériu práve kľúčového muža jej života. Prvá séria bola o Petrovi Sepešim, druhá o Ladislavovi Štaidlovi a tretia je práve o Arturovi.“

image

Na Voyo prichádza tretia etapa minisérie Iveta.

Artura Štaidla v sérii Iveta stvárnil Karel Šimek. „To nie je prvá veľká rola, to je prvá rola vôbec a ja som si až na pľaci uvedomil, čo som to tomu chlapcovi urobil,“ hovorí k jeho obsadeniu Michal Samir. Predstaviteľka Ivety Anna Fialová ho dopĺňa: „Na to, že nikdy nehral, ​​tak naozaj klobúk dole. Mňa samotnú často dosť rozhodilo, keď sme spolu točili nejaké nešťastné scény. Musím priznať, že ma párkrát skutočne rozplakal. Predviedol neuveriteľný výkon.“

image

Iveta 3.

„Bolo by jednoduché sa v poslednej sérii pustiť do moralizovania, ale práve tomu sme sa chceli vyhnúť. Pre mňa je záver Ivety o boji so závislosťami – či už na alkohole alebo toxických vzťahoch. A tiež o strachu požiadať si o pomoc. Verím, že vidieť niekoho, komu sa pomoci nedostalo, môže fungovať aj tak, že my ostatní si o ňu už povedať skúsime,“ zhŕňa producentka a kastingová režisérka Maja Hamplová z Barletta Productions.

image

Iveta 3.

„Robilo to so mnou rôzne veci. Mám za sebou aj ťažké natáčacie dni, kedy vám tá ťarcha na pleciach, chtiac nechtiac, zostane aj po odložení role. Zle sa vám spí, ste emočne rozhodení. Skrátka, niekedy toho na mňa bolo trochu veľa. V predchádzajúcich sériách boli situácie, ktoré som potrebovala skutočne pochopiť a vždy sa mi napokon podarilo dostať sa k tomu výsledku. Pochopiť ju, Ivetu. V tej záverečnej sérii doteraz niektorým veciam nerozumiem. Napríklad aké strašné musí byť vaše trápenie, že ste schopný si vziať život, hoci tu necháte vymodleného syna, ktorého nadovšetko milujete. Túto vnútornú časť si stále ešte neviem dostatočne predstaviť. Aj o tom pre mňa bola tretia séria. O objavovaní neskutočnej lásky, ktorú ku svojmu dieťaťu cítila,“ hovorí predstaviteľka Ivety Bartošovej Anna Fialová.

image

Iveta 3.

Jej seriálového manžela Josefa Rychtářa stvárnil David Prachař: „Scenár bol dobrý, nemusel som nič prerábať, pretože moje scény boli jednoznačne a výborne napísané. Mali aj humor. O to som stál. V niečom bol Josef Rychtář aj dojemný, ako sa o Ivetu staral a myslel si, že zvládne tú psychickú chorobu zlomiť, čo je vlastne nemožné. On to tak ale myslel a z toho scenára bolo cítiť, že tam nejaká dobrá vôľa z jeho strany bola.Nikto nie je taký čiernobiely.“

image

Iveta 3.

V poslednej sérii Ivety sa ďalej objaví Filip Rajmont ako niekdajší kráľ bulvárnych médií Pavel Novotný so svojou podriadenou novinárkou a tiež Ivetinou kamarátkou Gabi v podaní Zuzany Zlatohlávkovej. Jana Stryková stvárni Gábininu zásadnú konkurenciu, bulvárnu novinárku Simonu. V úlohe Ivetinej mamičky Svatavy Bartošovej sa vráti Alena Mihulová.

image

Fanúšika, ktorý Ivetu unesie, si zahral Richard Krajčo.

O čom budú posledné tri diely?

Epizóda 1 (Lásko, lásko)

Leto 2011. Trinásť rokov od rozchodu s Ladislavom Štaidlom. Dvanásť rokov od posledného úspešného albumu. Iveta sa práve rozišla s partnerom a každý jej krok je sledovaný bulvárom, verejnosťou a súdom. Napriek tomu je šťastná – je mamou na plný úväzok. Len nesmie urobiť žiadnu chybu.

Epizóda 2 (Léto)

Iveta má nového priateľa Josefa, svoju vlastnú televíznu šou a nevzdáva boj o syna Artura. Všetko ale komplikuje jej závislosť od alkoholu. Josef chce, aby sa liečila, ona chce pokoj a more. Rozhodne sa pre radikálny krok a zavolá človeku, ktorý jej kedysi ponúkol pomoc.

Epizóda 3 (Tichá píseň)

Budem zase spievať! Iveta abstinuje a cvičí, robí všetko, aby sa vrátila na pódiá. Comebackový koncert sa blíži a Josef chce byť tým, kto zaistí, že prebehne bez problémov. Príchodu Ivetinho najväčšieho ctiteľa ale nezabráni.

Vizitka seriálu Iveta

scenár a réžia: Michal Samir

producenti Barletta Productions: Maja Hamplová, Matěj Chlupáček

kreatívny producent Voyo: Matěj Podzimek

výkonný producent Barletta Productions: Jiří Holan

výkonná producentka Voyo: Veronika Náplavová

vedúci natáčania: Daniel Rouha

produkcia: Lukáš Škoda

kamera: Martin Douba

zvuk: Ivo Broum

architekt: Milan Býček

kostýmová výtvarníčka: Jarmila Dunděrová

umelecká maskérka: Lenka Nosková

hrajú: Anna Fialová, David Prachař, Richard Krajčo, Filip Rajmont, Zuzana Zlatohlávková, Jana Stryková, Daniel Kadlec, Patricie Pagáčová, Alena Mihulová, Karel Šimek a ďalší

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
21. máj 2024 00:10