StoryEditor

Barbie je najzárobkovejší film roka, predstihla aj Super Maria

05.09.2023, 11:39
Autor:
ČTKČTK

Ružový film je zároveň najzárobkovejším filmom všetkých dôb režírovaným ženou. Tento titul patrí režisérke Grete Gerwigovej.

Barbie je tento rok celosvetovo najzárobkovejším filmom roka. Utŕžila 1,38 miliardy dolárov (viac ako 1,27 miliardy eur), a prekonala tak príjmy doteraz pri pokladniach kín najúspešnejšieho filmu Super Mario Bros. vo filme. Informuje o tom spravodajský server BBC.

Už skôr sa film režisérky Grety Gerwigovej, v ktorom bábika stvárnená herečkou Margot Robbieovou vymení svoj ružový fantazijný domov za skutočný svet, stal najzárobkovejším filmom roka v Severnej Amerike.

Doteraz najúspešnejší kasovný trhák pred Barbie, film Super Mario Bros. vo filme založený na počítačových hrách zo série Super Mario, zarobil 1,36 miliardy dolárov (1,26 miliardy eur).

image

Film Barbie.

Barbie tiež pomohla pokladniam kín v Spojených štátoch dosiahnuť prvýkrát od pandémie covidu-19 hranicu štyroch miliárd dolárov. Analytici neočakávali, že sa kinám podarí dosiahnuť tento míľnik, ale úspech Barbenheimera - filmov Oppenheimer od Christophera Nolana a Barbie, ktoré boli uvedené v rovnaký deň v júli - zvýšil tržby nad minuloročnú celkovú sumu 3,4 miliardy dolárov (viac ako 3,1 miliardy eur).

Barbie začala trhať rekordy už pri júlovej premiére, keď zarobila 162 miliónov dolárov (150 miliónov eur), čo je tento rok najviac. Bola to najúspešnejšia premiéra pre film režírovaný ženou a Barbie je teraz aj najzárobkovejším filmom režírovaným iba ženou.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
10. máj 2024 08:56