StoryEditor

Medzinárodné ceny Emmy získali francúzsky komediálny seriál aj izraelská dráma

23.11.2021, 11:20
Autor:
redredČTKČTK
Ocenenie získala aj britská spevácka súťaž The Masked Singer, ktorej slovenskú adaptáciu uvádzala minulý rok televízia Joj pod názvom Zlatá maska.

Laureátmi hlavných ocenení Medzinárodných cien Emmy sa v pondelok stal francúzsky komediálny seriál Dix pour cent, uvedený v Spojených štátoch pod názvom Call my Agent, a izraelský špionážny dramatický seriál Teherán odohrávajúci sa v iránskej metropole. Ocenenia im udelili na ceremónii, ktorá sa konala v pondelok večer miestneho času v New Yorku, informoval online magazín Deadline Hollywood.

Kým tradičné ceny Emmy, ktorými sa každoročne oceňujú najlepšie televízne produkcie amerických tvorcov, udeľujú od roku 1949, ich mladší „súrodenec“, Medzinárodné ceny Emmy putujú k laureátom z celého sveta od roku 1973. Tento rok sa o sošky uchádzali nominovaní herci a producenti z 24 krajín, čo bolo najviac od ich vzniku. Ocenenia sú určené televíznym dielam neamerickej produkcie. 

Francúzsky seriál Call my Agent (Dix pour cent) v súčasnosti slávi úspech na Netflixe, ktorý podľa produkcie zaistil, že o seriáli vedia diváci v dvoch stovkách krajín. Výsledkom uzatvorené kontrakty o natočení lokálnych verzií v 20 krajinách, vrátane Indie a Kanady, uviedol producent Michel Feller. 

Najviac nominácií, sedem, získala Británia nasledovaná Brazíliou s päťnásobnou šancou na úspech, a Indiou, ktorá mala tri želiezka v ohni. Do užšieho výberu sa prvýkrát dostal i Egypt.

International Emmy Awards 2021

​Z britských nominácií uspel v kategórii najlepší herec David Tennant za ústrednú úlohu v kriminálnom miniseriáli Des, ocenenie najlepšej herečky si odniesla Hayley Squiresová za úlohu v dramatickom miniseriáli Adult Material a cenu za najlepšiu show „bez scenára“ získala britská spevácka súťaž The Masked Singer. Slovenskú adaptáciu šou uvádzala minulý rok televízia Joj pod názvom Zlatá maska, divákov však nezaujala

The Masked Singer

​Ocenenie za najlepší film/miniseriál získal nórsky výpravný seriál Cesta za oceán (Atlantic Crossing). V kategórii dokument zvíťazil thajský film Hope Frozen: A Quest to Live Twice. Magazín Deadline Hollywood v tejto súvislosti dodáva, že išlo o vôbec prvú Medzinárodnú cenu Emmy, ktorá poputovala do Thajska.

International Emmy Awards 2021

"Sme nadšení, že sa nám na ceremónii v New Yorku podarilo opäť fyzicky zhromaždiť globálnu televíznu komunitu na oslavu tých najlepších televíznych programov z celého sveta," uviedol Bruce Paisner, výkonný riaditeľ Medzinárodnej akadémie televíznych umení a vied.

Ďalej poukázal na rozmanitosť laureátov tohoročných ocenení, vrátane tej geografickej. Podľa jeho slov sa tak opätovne potvrdilo, že dobré príbehy a herecké výkony majú "univerzálnu silu".

Slávnostné odovzdávanie cien 49. ročníka Medzinárodných Emmy sa konalo v hlavnej sále budovy Casa Cipriani na Manhattane. Galavečer moderovala herečka a komička Yvonne Orjiová.

Medzinárodné ceny Emmy 2021 / Joshua Jackson a Yvonne Orji

01 - Modified: 2019-07-16 18:55:52 - Feat.: - Title: Nominácie na ceny Emmy ovládla Hra o tróny 02 - Modified: 2019-07-16 10:24:34 - Feat.: - Title: Očakávajú sa nominácie Emmy, favoritmi sú Viceprezidentka a Hra o tróny
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. máj 2024 02:02