StoryEditor

Karol Piovarcsy, šéf Saxo bank Praha: Som chlapec z hôr

31.03.2011, 00:00

...nákupy
Nemám k móde žiadny špeciálny vzťah, preferujem škandinávsko-americký štýl v obliekaní, teda pohodlnosť a funkčnosť. Denne sa stretávam so vzdelanými, múdrymi a majetnými ľuďmi a zdá sa mi, že vzťah k móde väčšina z nich nerieši. Takže sa necítim v tomto ohľade nijako zvláštny.

...dizajn produktov
Som jednoduchý chlapec z hôr, teda dizajn riešim obmedzene a iba pri autách -- pre tie mám jedinú a skutočnú slabosť. Pri ostatných veciach sa snažím byť racionálny s ohľadom na pomer medzi hodnotou a cenou.

...služby na Slovensku v porovnaní so zahraničím
Posledný oblek, ktorý som si kúpil v Londýne, bol nielen že o polovicu lacnejší ako u nás, ale ma i dokonale obslúžil asistent, ktorý si ma odborným okom premeral, opýtal sa, akú farbu preferujem. Dal mi na výber z dvoch oblekov a za štvrťhodinku som mal nakúpené. V tomto smere je tak Slovensko, ako aj česká metropola ešte pár desiatok rokov pozadu.

...to, čo ho pri nákupoch najviac odrádza
Tak ako v prípade finančných nástrojov, aj v prípade ostatných tovarov sú najväčšími negatívami agresívna a zavádzajúca reklama a nízka kvalita služieb.

...obľúbené miesta na nákup v zahraničí
Mám veľmi rád trhy s čerstvým jedlom, teda s ovocím, rybami, domácimi produktmi... Už aj v Prahe začali propagovať farmárske trhy, ktoré majú skvelú atmosféru a najmä pestré vône.

...obľúbené miesta všeobecne
Najradšej trávim čas na horách. Som zo Spiša a k Tatrám a Slovenskému raju mám veľmi blízko. V poslednom období mi prirástli k srdcu i Pyreneje, dostali ma nielen horami, ale aj morom.

...najdrahšia/najzaujímavejšia vec, ktorú vlastní
Bohužiaľ, nevlastním ju, ona vlastní mňa. Samozrejme, hovorím o mojej francúzskej partnerke, povedal by som, že je pre mňa najdrahšia a najzaujímavejšia.

...nesplnené túžby
Tento rok mám niekoľko osobných cieľov. Prvý je zabehnúť pražský polmaratón za pekný čas, druhý -- letný výstup na El Capitan v Yosemitoch.

...obľúbený návrhár
Steve Jobbs.

menuLevel = 2, menuRoute = style/moje-znacky, menuAlias = moje-znacky, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 19:18