StoryEditor

Matej Ribanský -- Moje značky

25.06.2009, 16:38
Vyštudoval Prírodovedeckú fakultu, no už 15 rokov pôsobí v médiách. O zážitkoch z ciest, nevšedných suveníroch, ale aj o športovej minulosti sme sa rozprávali s novým šéfom televízie TA3 Matejom Ribanským.
Slovenský trh súkromných televízií už musí Matej Ribanský poznať úplne dokonale – po pôsobení v JOJ-ke a Markíze zasadol od februára tohto roku na stoličku generálneho riaditeľa TA3.

Hovorí, že na práci v médiách ho priťahuje najmä dynamika a rôznorodosť. „Takáto práca si vyžaduje neustálu koncentráciu a prehľad. Žiadny deň v tejto oblasti nie je rovnaký, keďže médiá odrážajú dennú realitu spoločnosti, a to je zaujímavé – pre mňa zábavné, pre iného vysoko stresujúce.“


„Oblieka“sa do Red Bullu
Málokto o ňom vie, že v mladosti bol aktívnym športovcom – do osemnástich rokov sa venoval kanoistike, konkrétne vodnému slalomu na divokej vode. Dokonca získal aj niekoľko titulov Majstra republiky. Namiesto konkurovania Hochschornerovcom sa však nakoniec nechal zlákať mediálnym svetom.

„Tiež som sa aktívne venoval karate a kick boxu, dnes si vo voľnom čase idem aspoň zaplávať, zabehať, zahrať futbal alebo tenis.“ Jeho pozitívny vzťah k športu sa nedá poprieť – jeho obľúbenými značkami sú Adidas, McLaren a RedBull. Priznáva, že nakupovanie nepatrí k jeho najobľúbenejším aktivitám. „Beriem to ako nutnú činnosť a samotný nákup je pre mňa trochu ako tréning negociačných schopností. Najmenej ma baví nakupovať oblečenie, najradšej nakupujem knihy, hudbu a čokoľvek na trhu v ázijských krajinách.“
 
DOTAZNÍK

KOZMETIKA
Parfum: Channel Allure

OBLEČENIE
Biznis oblečenie: Hugo Boss, obleky si nechávam šiť
Oblečenie na voľný čas: Adidas, Nike

DOPLNKY
Hodinky: Omega Seamaster

NÁPOJE
Nealko: voda, Red bull, čaj
Vino: biele suché
Pivo: Heineken
Koktejl: Martini/Vodka

ELEKTRONIKA
Mobilný telefón: Nokia
Netradičný suvenír
Keďže nákupy v Ázii nie sú pre Slovákov najbežnejšie, rozrozprávali sme sa o cestovaní. A prišli sme na to, že šéf „TA3-ky“  rozhodne nie je domased. Precestoval pekný kus sveta, a keďže naša rubrika sa týka najmä nákupov, zaujímalo nás, či si zo svojich ciest rád prináša suveníry. „Samozrejme, suveníry sú skvelým doplnkom nášho interiéru a pripomienkou na chvíle, ktoré pri cestovaní zažijete. Asi najzaujímavejší suvenír, čo som si doviezol, som paradoxne dostal zadarmo od jedného pakistanského komára – maláriu. Dosť som si tento suvenír užil po návrate domov a dodnes je súčasťou mojich cestovateľských spomienok,“  smeje sa.

To ho, samozrejme, od cestovania neodradilo – naopak, pobyt v Indii, Pakistane a Nepále považuje za jednu zo svojich najhodnotnejších skúseností. A nebol to práve 10-dňový zájazd s komerčnou cestovnou kanceláriou, ktoré sú dnes bežnou rutinou. Na cestu sa partia priateľov vybrala už v roku 1992, a to autom z Bratislavy. „Mali sme len nejaké informácie od horolezcov, ktorí tam boli, a ostatné bolo dobrodružstvo. Videl som tam ľudí žijúcich vo veľmi chudobných podmienkach, ale vnútorne vyrovnaných a bohatších ako ľudia v bohatých krajinách,“ spomína. Z Ázie si tiež priniesol slušnú zbierku sakrálnych predmetov lamaistického budhizmu.
 
Budha vs Pierce Brosnan
 Možno aj vďaka tejto skúsenosti odpovedá na našu otázku, či je niečo materiálne, po čom túži, s budhistickou vyrovnanosťou: „Je veľa materiálnych vecí, ktoré sú pekné, ale nepovažujem ich za najdôležitejšie v mojom živote. Všetko, čo sa vám páči, nemôžete mať. To, čo som materiálne v minulosti chcel, dnes mám.“ Nakoniec sme však z neho vytiahli, že keď po niečom dlhšie túži, vie si to dopriať. Naposledy to boli hodinky Omega Seamaster – model Pierce Brosnan. Inak ho najviac potešia darčeky od jeho detí, nové knihy a športová výbava.
menuLevel = 2, menuRoute = style/moje-znacky, menuAlias = moje-znacky, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 19:13