StoryEditor

Ženy, ste oveľa krajšie, ako si myslíte

20.04.2013, 00:00
Autor:
stlstl
Len 4% žien na celom svete sa pokladajú za krásne. Tým ostatným sa rozhodla pomôcť značka Dove.

Mnohí si pamätáme ešte na kampane, v ktorých vystupovali ženy reálnych tvarov v spodnom prádle, s obrovským úsmevom na tvári, ktorý značil ich spokojnosť so svojím vzhľadom. Alebo ženu, ktorá prešla kompletnou úpravou v počítačovom programe a z úplne obyčajnej krásky sa tak stala supermodelka vhodná pre umiestnenie na billboardy. Najnovšie sa značka Dove zamerala opäť na sebavedomie žien, ktoré je nutné budovať už od detstva.

To, ako vnímame sami seba môže ovplyvniť celý náš život. V nasledujúcom videu sa odohráva príbeh niekoľkých žien, ktoré určite nepatria medzi tie 4 šťastné percentá. Na začiatku nevedia do čoho idú. V miestnosti, v ktorej sa ocitnú, sa nachádza muž otočený chrbtom k nim, sediaci za stolom a oddelený závesom tak, aby tieto ženy nemohol vidieť. Gil Zamora je vyštudovaný umelec, ktorý dokáže nakresliť tváre podľa slovného opisu. Ženy postupne dostávajú od neho otázky týkajúce sa ich vzhľadu.

Po kompletnom opise nasleduje druhá časť úlohy. Opísať ženu, ktorú pred chvíľou stretli a spoznali. V tomto momente sa ich opis zásadne mení. Prestávajú kritizovať a ich opisy sa automaticky stávajú viac pozitívnymi. Chvália, obdivujú, vyzdvihujú krásne črty či vlasy. Ich úloha sa končí po boku umelca, ktorý ich zavedie k dvom skiciam. Na prvej sa nachádza žena tak, ako sa sama opísala. Strhaná tvár, smutný pohľad, žiadny úsmev a minimálna podobnosť s majiteľkou. Pri pohľade na druhú skicu sa ich nositeľkám hrnú slzy do očí. To, ako sa vidia ony v porovnaní s tým, ako ich vidia druhí. Ich ozajstné ja.


Pripravené v spolupráci s:


menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 02:02