StoryEditor

Aj luxusné značky si vedia zo seba uťahovať (video)

14.04.2013, 00:00
Autor:
stlstlapnapn
Pozrite si desať najlepších módnych videí tejto sezóny.

Túto sezónu sa „hecli“ nielen módni návrhári. Ale aj tvorcovia módnych videí a rôznych kampaní. Módne filmy sršia novými nápadmi, neočakávanými zvratmi, nákazlivou hudbou a neraz aj humorom. Tak sa pohodlne posaďte a pozrite si desiatku najlepších.

 
1. T od Alexandra Wanga, jar 2013 feat. Bon Qui Qui

https://www.youtube.com/embed/yKPTTIlA5gg
Po minuloročnej sérii video kampaní s rapermi ako Azealia Banks, siahol Alexander Wang ešte po provokujúcejšej a vtipnejšej sprievodkyni novou jarnou kolekciou. Volá sa Bon Qui Qui a má pred sebou svoj prvý deň ako predavačka vo vlajkovej predajni Alexandra Wanga. Svojským spôsobom obsluhuje zákazníkov ako brazílska modelka Alessandra Ambrosio, raper A$AP Rocky či kreatívny riaditeľ newyorského obchodného domu Barneys. Kampaň sa na YouTube stretla s veľmi pozitívnymi ohlasmi.

2. Kampaň Lanvin leto 2013

https://www.youtube.com/embed/uX3EemfsKds

Aj ďalšia svetová značka dokázala, že jedným z ukazovateľov veľkosti je, nebrať sa príliš vážne. V novom klipe sa začína odohrávať ich posledných film od Gordona von Steinera nazvaný „ráno po predchádzajúcej noci“. Pomalé zábery, pózujúce modelky, dramatická hudba. No namiesto ďalšieho klasického nudného viedoklipu sa zrazu na obrazovke rozsvieti ikonka volania cez Skype. Na druhom konci sa objaví Alber Elbaz, dizajnér pracujúci pre značku, s nevyberavým komentárom ako: „Bože, tá perspektíva je úplne chorá... a to nie ten správny rúž, či...?“

3. Louis Vuitton, “L’Invitation Au Voyage” od Inez & Vinoodh 

https://www.youtube.com/embed/0-JgJGU5wXo

Louis Vuitton zobral na palubu veľké mená tejto sezóny - oslavovanú holandskú dvojicu módnych fotografov Inez & Vinoodh  a jednu zo súčasných modelingových hviezd Arizonu Muse. Tá objavuje parížsky Louvre sprevádzaná fešným ctiteľom, ktorému však ujde na teplovzdušnom balóne. Vuitton zostal verný svojej výpravnej tradícii, nakoniec celý klip odkazuje práve na cestovanie, ktoré stálo pri zrode tejto veľkej značky.

4. Prada jar/leto 2013 od Stevena Meisela

https://www.youtube.com/embed/AhZo0QfFO9E

Pokračujúca spolupráca značky Prada s módnym fotografom Stevenom Meiselom prináša ovocie. Vlani sa kampaň odohrávala na veľkej šachovnici, tento rok predstavuje desať modeliek ako „kvety, ktoré kvitnú v tajnej záhrade Prada“. Modelky však nešpúlia zmyselne pery do kamery, ale predstavujú sa v krátkych, tarantinovsky zostrihaných sekvenciách. Všetko podrhávajú čudesné zvuky, ktoré do podmazu vydáva holandská modelka Saskia de Brauw.


5. Kenzo Resort 2013, „Electric Jungle”

https://www.youtube.com/embed/vg4XjG_peXA

Kenzo opäť dokazuje, že sa nechystá splynúť v nudnej šedi. Režisér Mat Maitland rozohral pop artový klip v neónovej džungli farieb a zvieracích vzorov. Keďže má necelú minútu, je dostatočne dlhý, aby ukázal kolekciu, no zároveň dostatočne krátky, aby nudil.


6. Maiyet, „Sleepwalking in the Rift” od Caryho Fukunaga

https://www.youtube.com/embed/vJt5r16WYyo

Kritikmi ospevovaný Cary Fukunaga, ktorého Jana Eyrová sa pred dvoma rokmi stretla s nadšením, sa podujal vytvoriť klip pre luxusnú značku Maiyet. Nováčik módneho priemyslu sa označuje za etickú značku a snaží sa do popredia dostať dizajnérov a tradičné postupy výroby látok a ich zdobenia z krajín ako Kolumbia, India, Indonézia, Keňa, Mongolsko či Peru. Zároveň sa snažia, aby sa vďaka týmto ľuďom rozhýbal a zlepšil život celej komunity, v ktorej žijú. Preto nie je asi prekvapivé, že klip sa odohráva vo východnej Afrike. Jeho hrdinami sú dvaja zaľúbenci a hoci zápletka aj dej sú už tak trochu gýčovité, prebíjajú ich úžasné zábery africkej divočiny a jej podmaňujúca atmosféra. Presne v duchu názvu klipu, ktorý by sa dal preložiť ako Námesační v trhline.


7.  Miu Miu, „The Door” od Avy DuVernay

https://www.youtube.com/embed/CNM0ha87eU0

Miu Miu stavila na Avu DuVernay, prvú černošku, ktorá dostala ocenenie pre najlepšieho režiséra na známom Sundance Film Festival. V klipe s názvom Dvere hrá americká herečka a bývalá modelka Gabrielle Union mladú ženu, ktorá sa spamätáva z rozchodu. Pomáhajú jej priateľky a matka a s každým prezlečením sa, akoby sa hlavná hrdinka posunula o kúsok ďalej. To všetko podfarbené príjemnou jazzovou hudbou namiesto dialógov. Nuž, keby sa tak zlomené srdce dalo vyliečiť len novými šatami...

8.  McQ, Alexander McQueen jeseň/zima 2013

https://www.youtube.com/embed/CgB2pJ7rahY

Režisér Roger Deckker a dvojica modelov Botond Cseke a Maria Bradley vytvorila miestami až surrealisticky pôsobiace čierno-biele video. A nebol by to Alexander McQueen, keby tak trochu nešokoval a neprovokoval.

9. Lane Crawford jar/leto 2013 od Nicka Knighta

https://www.youtube.com/embed/OIEdNYYjtZ0

Jeden z priekopníkov módneho filmu Nick Knight, zakladateľ SHOWstudia, opäť raz posúva hranice. Konkrétne v najnovšom klipe pre reťazec Lane Crawford’s. Uvidíte v ňom napríklad modelku Ming Xi v Givenchy, ďalej Proenzu Schouler a Haider Ackermann. Film používa namiesto klasickej fotografie 3D skenovanie a výsledkom je futuristicky pôsobiace dielko pohybujúce sa na hrane 2D a 3D.

10. Barneys New York, „Wild Things”

https://www.youtube.com/embed/FIdKG_sSrrk

Prestížny obchodný dom Barneys New York presentuje na jar 2013 značky ako Rag & Bone, Alexander Wang či 3.1 Phillip Lim. Vo veselom pop-artovom videu nazvanom Divoké veci. Najlepšie zo všetkého je, že klip je doslova kupovateľný. Na stránke Barneys si v rámci klipu môžete na jednotlivé kúsky kliknúť a rovno si ich obhjednať. 

Zdroj: businessfashion.com

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 07:41