StoryEditor

Tri módne videá na jar, ktoré vás zaujmú (video)

09.04.2013, 00:00
Pozrite sa na vtipný milostný trojuholník, dráždivé video od magazínu Love a informáciami nabité video o saku Chanel.

Taliansky módny dom Prada uviedol v marci na trh nový parfum Prada Candy L'Eau. Jeho vstup do parfumérií sprevádzala trojdielna video-kampaň režírovaná Wesom Andersonom a Romanom Coppolom. Hlavnú úlohu si v nej zahrala francúzska herečka Léa Seydoux, ktorá je jednou z tvárí módneho domu.

Dej kampane pripomína francúzsky film Jules et Jim od Francoisa Truffauta, kde sa dej tiež točí okolo jednej ženy a dvoch mužov. Pozrite sa na všetky tri diely naraz.





Ďalšie video nie je zďaleka také veselé, práve naopak. Natočil ho tím magazínu Love, ktorý chcel originálne predstaviť jesennú kolekciu od značky Louis Vuitton. Modelky sa prechádzajú po nočných parížskych uliciach len veľmi sporo oblečené a celé to pripomína dokument zo života luxusných kurtizán.

Proti videu sa zdvihla vlna kritiky. Tvorcom bolo vytýkané, že oslavujú prostitúciu a že skutočné ženy zarábajúce vlastným telom rozhodne nemajú na to, aby si mohli dovoliť také luxusné oblečenie. Značka Louis Vuitton sa k videu nehlási a kritiku nijako nekomentovala. Magazín Love sa bránil tým, že projekt mal byť poctou fotografovi Helmutovi Newtonovi, ktorý sa preslávil eroticky dráždivými snímkami.





Posledným z trojice snímok je počin od značky Chanel, ktorá sa rozhodla venovať tento rok klasickému saku, ktoré Coco Chanel uviedla v roku 1954. Jeho jednoduchosť a praktickosť oceňujú ženy dodnes a platia za jeden z najuniverzálnejších kúskov dámskeho šatníka vôbec. Aký je jeho príbeh a prečo je také obľúbené?





ihned.cz

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 14:14