StoryEditor

Kvet sa konečne stal skutočným šperkom. Vďaka Holanďanovi

11.02.2013, 23:01
Sú orchidey, ktoré vám v klope saka vydržia aj dva týždne . Postaral sa o to holandský patent.

Živé kvety ako ozdoba do klopy či vlasov toho veľa nevydrží a rýchlo vädne. Holanďan Steef van Adrichem však predstavil svoj ​​patent, vďaka ktorému vydržia živé kvety orchideí oveľa dlhšie a dajú sa tak nosiť ako plnohodnotný šperk.

Steef van Adrichem (na snímke), autor patentu a obchodník s orchideami, predstavil svoj ​​vynález tento týždeň v Prahe na slávnostnom otvorení nového kvetinárstvo Belles Fleurs v Jindřišskej ulici. Princíp uchytenia živých kvetov ukázal už v Paríži a Moskve.



Vďaka nenápadnému systému uchytenia vodotesnými ampulkami môžu zákazníci využiť kvety orchideí Vanda namiesto šperkov. Živé kvety tak elegantne nahradia brošne na šatách, ozdoby vo večerných účesoch či chlopniach.



Priehľadná ampulka je naplnená špeciálnym roztokom, vďaka ktorému kvet vydrží až dva týždne. Na sako alebo šaty sa následne upevní silným magnetom.

Živé kvety tak predstavujú ďalšiu možnosť, ako môžu najmä muži oživiť svoj ​​oblek alebo sako. Upevnenie obyčajných živých kvetov vyžaduje nielen funkčnú dierku na klope saka, ale väčšinou aj špeciálnu šnúrku či gumičku zo spodnej strany pre lepšie uchytenie kvetu.





Najjednoduchším spôsobom, ako ozdobiť klopu, je pretiahnuť dierkou jeden či dva páry hodvábnych uzlíčkov, ktoré sa predávajú ako manžetové gombíky. Sú menšie, nevyzerajú tak výrazne, ale oblek spoľahlivo oživia farebným akcentom. Stojí to pár eur a dajú sa aj ľubovoľne farebne kombinovať.

Snímky: HN/Lukáš Bíba

ihned.cz

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 12:23