StoryEditor

Pospíšil v prečo nie?!: Veľa muziky za málo peňazí

31.05.2012, 00:00
Modranský "richtár" obstál v teste Pavla Pospíšila so cťou. A s jednou mimoriadnou pochvalou...

Tentoraz sme mali namierené do reštaurácie Elesko v Modre, ale kvôli uzavretej spoločnosti sme nemali šťastie. Už pri ceste tam nám padol do oka pekný podnik v centre Modry, Reštaurácia u richtára, ktorá práve v týchto dňoch mení svoj názov na Pavúk Wine Restaurant. Ako náhradu sme si zvolili práve túto reštauráciu a ukázalo sa, že to bola šťastná voľba.

Reštaurácia sa nachádza vo vkusne reštaurovanej budove z roku 1592. Vnútri sú rôzne gastronomické priestory: pivnica, vinárne, pekné átrium na posedenie vonku a nádherne upravená lúka s detským ihriskom. Všetko v absolútnej čistote a poriadku.

Šarmantný čašník nás uviedol k prestretému stolu. Vybrali sme si degustačné menu s piatimi chodmi – každý chod bol doplnený korešpondujúcim vínom – a to všetko len za 35 eur.

Požiadali sme o výmenu papierových obrúskov za látkové, našej žiadosti bez problémov vyhoveli. Lehotu čakania nám vyplnili krajcom bagety s paprikovou bryndzou.

Ako prvý chod sme dostali domácu paštétu z husacej pečene na listovom šaláte. Paštéta bola jedna z najlepších, akú som kedy na Slovensku ochutnal. Jediný rušivý element bol šalát, ktorý bol ochutený kyslým dresingom. Odporučil by som radšej ovocné chutney, napríklad jablkové, hruškové či marhuľové.
Druhý chod bola polievka zo zelenej špargle s chilli krevetami. Polievka bola príliš hustá, bez špargľovej chuti, nelákavej sivo-zelenej farby. Prečo nie napríklad dobre vyšľahaná polievka z bielej špargle s vložkou ragout zelenej špargle?

Ďalší chod bol ostriež sous vide, podávaný s paprikovou zeleninou a polentou, ktorý bol bez chyby. Bolo to jednoduché, výborne upravené jedlo.
Namiesto sorbetu sme dostali príjemne osviežujúcu chladenú mangovú penu, zaliatu sektom.

Ako hlavný chod bol marinovaný chrbát z divokého prasiatka na grile s grilovanou zeleninou a k tomu domáca šípková omáčka. Šťavnaté, krehké, do ružova grilované mäso dokonale harmonizovalo s aromatickou šípkovou omáčkou. Ani nám nechýbala ďalšia príloha, pretože dobrá grilovaná zelenina ju plne nahradila. Dezert spočíval z banánového parfait, vlhkého piškótového, karamelového koláča a mille feuille s vanilkovým krémom. Bol to vskutku bravúrny záver.


Boli sme príjemne prekvapení, prajeme ďalej veľa úspechov a hlavne viac hostí. Pretože U richtára dostanete za málo peňazí veľa muziky.
BRAVO!

 


 
Ďalšie unikátne príbehy biznisu, exkluzívne rozhovory a reportáže nájdete v dnešnej life style prílohe HN v magazíne prečo nie?! Alebo najnovšie aj vo vašom iPade.
01 - Modified: 2004-08-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Najlepšie letecké služby
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
26. apríl 2024 03:41