Zatiaľ čo časopisy o bývaní prelistuje za dve minúty, tie o varení si vychutnáva stránku za stránkou. Kulinárstvo je jeho veľkým koníčkom a popri náročnej práci aj vynikajúcim relaxom. Riaditeľ korporátneho bankovníctva HSBC Bank Patrik Mozola preto pozvanie porozprávať o svojom vzťahu k vareniu, svetovým kuchyniam či biznis obedom prijal s nadšením. Dlho neotáľal ani s výberom reštaurácie. Už niekoľko rokov totiž k jeho najobľúbenejším patrí bratislavská CARIBICS...

"Niektorí ľudia jedia preto, aby neumreli od hladu, a ja jem preto, lebo ma to baví," prezrádza Patrik Mozola. Fakt, že má pozitívny vzťah ku všetkému, čo sa týka jedla, badáme okamžite po našom príchode do Caribics. Po srdečnom privítaní s čašníkmi okamžite začína so šéfkuchárom rozoberať plánované novinky v menu, farbisto rozpráva o obľúbených jedlách, kvôli ktorým do Caribics pravidelne chodí, ba dokonca sa ponúka ako dobrovoľná pomocná sila do kuchyne. A prečo teda práve reštaurácia situovaná na nábreží Dunaja? "Našiel som tu jedlá, ktoré som inde nevedel nájsť. Tunajšia stredomorská kuchyňa mi prirástla k srdcu, teda vlastne k žalúdku," začína svoje rozprávanie Mozola pri popíjaní kvalitného bieleho Chardonnay. Napriek tomu, že o hlavnom jedle nášho obeda má jasno, pri predjedle si necháva poradiť samotným šéfkuchárom. Lososový gravlax, ako aj zapekaná lastúra sv. Jakuba boli vynikajúcim začiatkom kulinárskej d

Nenechajte sa obmedzovať.

Tento článok je exkluzívnym obsahom Hospodárskych novín. Pokiaľ chcete získať neobmedzený prístup k digitálnemu obsahu hnonline.sk, predplaťte si jeden z troch digitálnych balíkov.

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.