Zatiaľ čo časopisy o bývaní prelistuje za dve minúty, tie o varení si vychutnáva stránku za stránkou. Kulinárstvo je jeho veľkým koníčkom a popri náročnej práci aj vynikajúcim relaxom. Riaditeľ korporátneho bankovníctva HSBC Bank Patrik Mozola preto pozvanie porozprávať o svojom vzťahu k vareniu, svetovým kuchyniam či biznis obedom prijal s nadšením. Dlho neotáľal ani s výberom reštaurácie. Už niekoľko rokov totiž k jeho najobľúbenejším patrí bratislavská CARIBICS...

"Niektorí ľudia jedia preto, aby neumreli od hladu, a ja jem preto, lebo ma to baví," prezrádza Patrik Mozola. Fakt, že má pozitívny vzťah ku všetkému, čo sa týka jedla, badáme okamžite po našom príchode do Caribics. Po srdečnom privítaní s čašníkmi okamžite začína so šéfkuchárom rozoberať plánované novinky v menu, farbisto rozpráva o obľúbených jedlách, kvôli ktorým do Caribics pravidelne chodí, ba dokonca sa ponúka ako dobrovoľná pomocná sila do kuchyne. A prečo teda práve reštaurácia situovaná na nábreží Dunaja? "Našiel som tu jedlá, ktoré som inde nevedel nájsť. Tunajšia stredomorská kuchyňa mi prirástla k srdcu, teda vlastne k žalúdku," začína svoje rozprávanie Mozola pri popíjaní kvalitného bieleho Chardonnay. Napriek tomu, že o hlavnom jedle nášho obeda má jasno, pri predjedle si necháva poradiť samotným šéfkuchárom. Lososový gravlax, ako aj zapekaná lastúra sv. Jakuba boli vynikajúcim začiatkom kulinárskej d

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 84% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.