StoryEditor

Výlet v Rakúsku? Tieto miesta sú naj

21.08.2014, 00:00
Najstarší zábavný park na svete, najstaršia zoo v Európe alebo najväčšia ľadová jaskyňa. Tieto miesta sa v Rakúsku oplatí navštíviť.

HN vám prinášajú niekoľko tipov na výlety v Rakúsku. Pripravte sa na kulinárske zážitky, víno a nádherné historické pamiatky.

Snímka: schlosshof.at

Schloss Hof

Len niekoľko kilometrov od slovenských hraníc s Rakúskom sa nachádza najväčší vidiecky zámocký komplex v Rakúsku – Schloss Hof. Stačí prejsť z Devínskej Novej Vsi cez Most priateľstva (Die Freiheitsbrücke), ktorý spája oba brehy Moravy. Zámok zaberá až 50 hektárov Dolného Rakúska, bol dokončený približne v roku 1730 ako reprezentatívne lovecké sídlo pre princa Eugena Savoyského. Baroková krása zapôsobila aj na Máriu Teréziu, ktorá zámok získala a darovala ho svojmu manželovi. Nevynechajte ani zámockú záhradu, ktorá klesá v siedmich terasách až k rieke Morava.
Vstupné: 12 eur (dospelí), 8 eur (deti od 6 do 18 rokov)


Tiergarten Schönbrunn a Prater

Okrem množstva historických a kultúrnych pamiatok nájdete vo Viedni minimálne tri dominanty – viedenskú zoologickú záhradu, teda Tiergarten Schönbrunn. Je to najstaršia zoo v Európe a nachádza sa takmer v centre mesta pri zámku Schönbrunn. Medzi najväčšie atrakcie patria najmä pandy veľké, slony, hrochy, ľadové medvede a rôzne druhy opíc. A keď už budete v hlavnom meste Rakúska, určite zájdite do viedenského zábavného parku Prater, ktorý patrí k najstarším zábavným parkom na svete.
Vstupné (zoo): 15 eur (dospelí), 7 eur (deti od 6 do 19 rokov)
Vstupné (zábavný park): vstup do areálu bez poplatku, platí sa len za samotné atrakcie od 1,50 do 5 eur


Zámok Schönbrunn

Je to jedna z najnavštevovanejších pamätihodností mesta Viedeň a je pomenovaný po prameni čistej vody vyvierajúcej na jeho mieste – Schöner Brunnen, teda krásny prameň. Zámok má 1 440 miestností a 200 kuchýň a medzi významné miestnosti patrí napríklad aj Zrkadlová sála, kde ako dieťa hrával Wolfgang Amadeus Mozart. V areáli sa nachádza aj park so zámockými záhradami a fontánami a tiež najstaršia zoologická záhrada na svete Tiergarten Schönbrunn.
Vstupné: záleží na type prehliadky, základná stojí približne 12 eur (dospelí) a asi 9 eur (deti)


Snímka: holidaycheck.at

Schmetterlinghaus – pavilón motýľov

Priamo v srdci Viedne, len 200 metrov od opery, nájdete tropickú oázu – dom motýľov. Tu môžete obdivovať prekrásne prírodné „divadlo“ s vyše 400 druhmi motýľov. Prostredie je vytvorené autenticky, nájdete tu vodopády i exotické rastliny. Budova pavilónu patrí k historickým skvostom mesta.
Vstupné: 6 eur (dospelí), 4,50 eura (deti a študenti)


Snímka: ds-lands.com

Neziderské jazero

Región okolo jazera patrí k najobľúbenejším dovolenkovým destináciám – zažijete šport, kultúru, víno i prekrásnu prírodu. Je to medzinárodný národný park, ktorý ponúka mnoho možností na oddych – napríklad si môžete zapožičať bicykle či vyskúšať jachting alebo surfovanie.
Vstupné: 4 eurá (celodenný lístok pre dospelých), 2 eurá (celodenný lístok pre deti od 10 do 15 rokov)


Čo dnes nájdete v letnej prílohe Leto s HN na tému výlety v Rakúsku

- tipy na 10 miest, ktoré sa oplatí vidieť
- stavby a pamiatky, ktoré pri výlete do Rakúska uvidíte

Špecializovanú prílohu nájdete v dnešných tlačených HN.
Alebo si môžete jednoducho objednať pdf vydanie (aktuálne v deň vyjdenia, t. j. vo štvrtok 21. augusta 2014) cez SMS na váš mail TU.

Staršie čísla HN v pdf formáte na stiahnutie nájdete tu.

Všetky tipy na top 10 miest v Rakúsku nájdete tu.

01 - Modified: 2006-09-22 09:40:29 - Feat.: 0 - Title: Iveta Radičová: Návrat k štátnemu paternalizmu
01 - Modified: 2024-02-25 13:00:00 - Feat.: - Title: Slávny biely aligátor musel ísť na operáciu. Ľudia mu do výbehu hádzali desiatky mincí, ktoré prehltol 02 - Modified: 2024-02-03 15:29:32 - Feat.: - Title: Bojnická zoo sa pripravila na vtáčiu chrípku. Preventívne umiestnila vtáky do uzatvorených priestorov 03 - Modified: 2023-10-08 10:00:00 - Feat.: - Title: Morského jednorožca chceli na vlastné oči vidieť mnohí. Narvala nenájdeš v žiadnej zoo, má to veľmi temný dôvod 04 - Modified: 2023-07-24 10:00:00 - Feat.: - Title: Ošetrovatelia ZOO zostali v šoku, keď samec gorily začal dojčiť. Novému prírastku bude dobrou matkou, zhodujú sa 05 - Modified: 2023-06-08 09:35:50 - Feat.: - Title: Zázrak prírody v priamom prenose. Samica krokodíla otehotnela bez oplodnenia samcom
menuLevel = 2, menuRoute = style/leto-s-hn, menuAlias = leto-s-hn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 12:56