StoryEditor

Lídrom sú určite halušky

10.08.2009, 00:00

"V cestovnom ruchu je snáď odkedy sa narodil,“ znelo odporúčanie na pána Antona Považského a jeho kolibu Gréta priamo na brehu Liptovskej Mary.

"Áno, v cestovnom ruchu pracujem už 17 rokov a aj moja mama je ešte v tejto oblasti aktívna. Snažíme sa zákazníkovi dať to, v čom sme sami vyrastali,“ potvrdzuje po našej otázke aj sám Anton Považský.

Kolibu Gréta nájdete na brehu Liptovskej Mary už tretiu letnú sezónu a heslom jej majiteľov je: "Ako na prázdninách u starých rodičov s komfortom dnešných čias.“ Preložené do reality: v tejto reštaurácii nájdete skutočný kus Liptova, ale tak, aby vám nechýbalo nič z moderného komfortu. Ťažko hľadať v menu väčšiu špecialitu ako liptovské halušky. Navyše vám ich naservírujú nefalšované - domáce s pravou liptovskou bryndzou. "Na tú pravosť si dávame veľký pozor,“ zdôrazňuje Považský a dopĺňa, že aj v predajnosti sú halušky jednoznačným lídrom.

Ak chcete vyskúšať niečo menej známe a viac regionálne, odporúčame pochúťku na zemiakovej placke, čo je vlastne placka pripravená takmer bez múky s volským okom zapečeným do jej stredu, zeleninou a tromi druhmi mäsa.

Okrem menu sa aj celé prostredie nesie v typicky liptovskom duchu, obslúžiť vás príde personál v tradičných krojoch a ak by ste predsa len chceli vyskúšať aj niečo iné, nájdete tu aj čosi z medzinárodnej kuchyne, ale predsa len trochu "šmrncnuté“ týmto regiónom, napríklad taký steak s hríbovou omáčkou.

menuLevel = 2, menuRoute = style/leto-s-hn, menuAlias = leto-s-hn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 14:07