StoryEditor

Tip na dobré jedlo. Na hrade možno jesť i rukami

05.08.2009, 00:00
Príležitostí na nasýtenie hladných žalúdkov je v Trenčíne a okolí neúrekom. Z ponuky miestnych reštaurácií si vyberie asi naozaj každý.

Príležitostí na nasýtenie hladných žalúdkov je v Trenčíne a okolí neúrekom. Z ponuky miestnych reštaurácií si vyberie asi naozaj každý. Najstarší a zároveň najvychytenejší podnik nájdete priamo pod hradnou skalou. Prevádzkar reštaurácie v hoteli Tatra Jaroslav Malík odporúča začať netradičným predjedlom - husacou pečienkou marinovanou v brandy a podávanou s grilovaným mangom. Po cibuľovej polievke s rokfortom a bagetkou je vhodnou voľbou grilovaný filet z lososa na bádenskej slaninovej omáčke.

Historická gastronómia
Náročnejší hostia si môžu vychutnať i niečo naozaj netradičné - pravú stredovekú večeru na Trenčianskom hrade. Atrakcia je určená pre väčšie skupinky návštevníkov a treba si ju rezervovať vopred. "Súčasťou večere nie je len stredoveké hodovanie, ale aj sprievodný program - rytierske hry, lukostreľba, streľba z historických zbraní a podobne. Samotná hostina prebieha v delovej bašte, personál je v dobových kostýmoch, podáva sa na historickom servise. Jesť možno aj bez príborov,“ vysvetľuje manažérka hotela Tatra Alena Kalmová.

Stredovekom to dýcha i v reštaurácii Fatima, ktorú nájdete tesne pod hradom. Ochutnať odporúčame pikantnú cesnačku s názvom Výdatná polievka hradného strážnika. Po rôznych historických reáliách je pomenovaná väčšina jedál podávaných v tomto podniku. Za ochutnanie stojí napríklad Maškrta Pálffyho medvedice alebo Tajomstvo trenčianskej studne.

Do kúpeľov za klasikou
Množstvo kvalitných reštaurácií nájdete i v neďalekých Trenčianskych Tepliciach. Podľa prevádzkarky reštaurácie hotela Margit Daniely Škulecovej do kúpeľného mesta prichádza veľa zahraničných turistov vyhľadávajúcich najmä slovenské špeciality - halušky, lokše či perky. Pre milovníkov mäsa odporúča Tatranský vrkoč s hríbmi, čo je bravčová panenka zapletená do vrkoča, podávaná s omáčkou z lesných hríbov.

menuLevel = 2, menuRoute = style/leto-s-hn, menuAlias = leto-s-hn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 12:23