StoryEditor

Michal Kaščák zabával Pohodu aj z pódia. Mal jeden z najkrajších hudobných zážitkov

09.07.2017, 00:21

„Pohoda tentokrát nebola vypredaná, ale počet predaných lístkov sa blížil k hranici 30-tisíc,“ zhodnotil na záver festivalu jeho šéf Michal Kaščák. Podľa predbežných informácií, celá organizácia dopadla výborne, bez vážnych problémov, zranení či incidentov.

Pohoda ma stále baví

Michal Kaščák zorganizoval už 21 ročníkov Pohody. Prvé roky to bol menší festival, neskôr sa pretransformoval na trojdňový multižánrový sviatok plný hudby, divadla, umenia, vážnych aj menej vážnych diskusií. 

„Z toho, čo sa dialo doteraz mám veľmi dobrý pocit, atmosféra bola skvelá a mali sme veľké šťastie na počasie.“ V piatok sa prehnali ponad trenčianske letisko dve veľké búrky, no našťastie, program festivalu ovplyvnili iba minimálne.

Kaščák na pódiu

Tak ako každý rok, aj teraz si zaspieval aj Michal Kaščák. Najskôr na úvod festivalu v projekte s Milanom Lasicom, Dorotou Nvotovou a hosťami v projekte Bolo nás jedenásť, koncert ktorý tento rok zrejme zarezonoval najviac.

„Pre mňa bola veľká česť, stať sa aspoň na chvíľu kolegom pána Milana Lasicu. Skúšobné obdobie bolo pre mňa jedným z najväčších hudobných zážitkov môjho života.“ Na koncerte zazneli všetky piesne z legendárneho albumu Lasicu, Satinského a Filipa.

V posledný deň sa dostala na rad aj jeho legendárna kapela Bez ladu a skladu: „Koncertovanie nás baví, príprava na koncert nás už až tak nebaví. Nevznikajú totiž žiadne nové pesničky.“ Bez ladu a skladu je v posledných rokoch kapelou na jeden víkend, práve na Pohodu, ktorú si členovia kapely stále užívajú“. Svoj pohodový koncert odohrali pred zaplneným hľadiskom.

Tlieskali im diváci rôznych vekových generácií. Kaščák im z pódia oznámil, že hrajú staré veci aj novinky. „Konkrétne z roku 1994, kedy vyšiel náš posledný album.“

Bude Pohoda aj o rok?
Pohoda je na konci. V nedeľu čaká návštevníkov ešte ekumenická omša.

Michal Kaščák verí, že Pohoda bude aj o rok a že to bude opäť na trenčianskom letisku. Podmienkou je, aby štát, ktorému patrí letisko, predĺžil festivalu zmluvu.

01 - Modified: 2023-07-08 12:00:00 - Feat.: - Title: Pozrite kam si to Gáborikovci namierili priamo z Chorvátska... 02 - Modified: 2023-07-05 12:43:32 - Feat.: - Title: Začína sa festival Pohoda, bude dlhší o jeden deň, areál sa otvorí už v stredu 03 - Modified: 2023-04-24 11:31:16 - Feat.: - Title: Zachrániť firmu v neistých časoch vám pomôže prezieravosť aj moderné online nástroje 04 - Modified: 2023-03-30 09:00:39 - Feat.: - Title: Zverejnili rebríček TOP 10 festivalov, ktoré sú najviac ekologické. Je medzi nimi aj obľúbený slovenský event 05 - Modified: 2022-07-11 09:23:18 - Feat.: - Title: Kaščák sa ospravedlnil za účasť homofóbneho biskupa. Zle som odhadol situáciu, hovorí
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 08:03