Flickr
StoryEditor

Pozrite si výber toho, čím nás chcú ohúriť televízne stanice počas sviatkov

14.04.2017, 00:01
Autor:
ipip
Prinášame vám prehľad toho, čo ponúkajú televízne stanice divákom počas sviatkov.

Program slovenských staníc doplnia aj zaujímavé filmy, ktoré stoja za pozretie.

Piatok

V piatok Jednotku ovládnu rozprávky ako Princ Bajaja, Rozprávky bratov Grimmovcov, večer zavŕši dvojdielny film Mojžiš. Dvojka zaujme príbehom Philippa Ribiéra v dokumente Divoký muž, ktorý hovorí o živote atléta, čo napriek svojmu hendikepu prijal výzvu a dosiahol neuveriteľné športové výsledky. Markíza staví v piatok na rozprávky, ktorými nie je čo pokaziť: dvojdielny Alibaba a 40 zbojníkov a Princezná so zlatou hviezdou na čele.

Stanica Doma prinesie film Apoštol Peter a Sissi. Joj to v piatok skombinuje vo viacerých žánroch a prekvapí obľúbeným Nekonečným príbehom s legendárnym Bastianom a Falcom, tradične zapojila veľkonočnú Dobu ľadovú a večer ponúkne romantickú drámu Na vine sú hviezdy, po ktorej bude nasledovať nočný Robocop.

Sobota

Jednotka bude v sobotu rozprávková s bratmi Grimmovcami, s filmami Jak se budí princezny či Bella a Sebastián, a ponúkne aj romantickú drámu z 1. svetovej vojny Láska a vojna. Markíza zaradila film Podfukári 2 a za zmienku stojí aj klasika – Saxana.

Malých divákov poteší Joj v sobotu Pomstou chlpáčov a Cestou do krajiny Oz. Treba však spomenúť zaujímavý film na Nova Cinema: Dívka. Je to životopisný film, kde Toby Jones stvárnil Alfreda Hitchcocka a Sienna Millerová si zahrala Tippi Hedren. Snímka odhaľuje až obsedantný vzťah režiséra k neslávne známej herečke, čím nakoniec zničí kariéru ich oboch.

Nedeľa

Adéla ješte nevečeřela poteší na Jednotke, ako aj klasická rozprávka Mahuliena zlatá panna. Dvojka prinesie zaujímavý programový počin: operu Jesus Christ Superstar, čo isto zaujme viacerých divákov a film Brat Slnko sestra Luna, životopisný film o Františkovi z Assisi. Markíza na počudovanie v nedeľu neponúkne nič mimoriadne a na večerný čas zaradila Tvoja tvár znie povedome, takisto Joj prinesie akurát 1890.

Pondelok

Veľkonočný pondelok naplnia klasické filmy, ktoré Markíza zaraďuje počas sviatkov, ako Shrek či Múmia – hrob dračieho cisára, Joj zase Vylomeniny – veľkonočný špeciál. Zaujímavejšie „kúsky“ však prinesie česká televízia: ČT 1 ponúkne Vesničko má středisková a ČT 2 zaujímavý koprodukčný film Albert Nobbs, o mužovi, ktorý má tajomstvá, a žene, ktorá má sen – s Glen Closeovou. Počas sviatkov sme vybrali to najlepšie, čo ponúknu televízne stanice, preto dúfame, že si vyberie to svoje – keď sa rozhodnete vôbec zapnúť televíziu.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 04:36