StoryEditor

Ples v opere 2017: Pozrite sa, ktorá známa Slovenka prekvapila už pred začatím

07.01.2017, 19:56
Autor:
ipip
Tradičná a dlhoočakávaná udalosť roka, Ples v opere, úspešne začala. Jedna známa Slovenska ale prekvapila už pred začatím celého plesu.

Návrat k slovenským koreňom, prostredníctvom ľudových motívov a zvyklostí, spojenia tradície a moderny. V tomto duchu sa nesie úvodný program 17. ročníka dobročinného Plesu v opere. Tento rok aj to je dôvod, prečo sa v hlavnej úlohe predstaví práve umelecký súbor Lúčnica.

​Tá už roky symbolizuje pôvodnú ľudovú kultúru Slovenska, v spojení tanca, inštrumentácie a vokálnych prejavov. Tentokrát však program prekvapí nečakaným spôsobom.

Netradičná kombinácia ľudového a moderného zožala úspech

Na ľudových tancoch, speve a hudbe spolupracoval aj skladateľ, dirigent a producent Oskar Rózsa. V tomto spojení Lúčnica predvedie nový hudobný tvar.

Tradičné s novým, nečakané s overeným, folklórne s medzinárodným vyústilo tak do hudobnej fúzie, ktorá prepojila ľudovú hudbu s elektronickými žánrami a world music.

Okrem Lúčnice sa predstavili na Plese svetoznáme mená ako Paul Young, Rick Astley a stredobodom programu bola skupina Alphaville. Okrem nich tohtoročným hosťom bola aj americká soulová a R’n’B speváčka Ali Caldwell, ktorá sa zúčastnila aj známej speváckej súťaže The Voice, v ktorej porote zasadá napríklad i Alicia Keys či Miley Cyrus.

Americká soulová a R'n'B speváčka Americká soulová a R'n'B speváčka TASR

Na ples sa osobnosti pripravovali dlho pred začiatkom, niektoré sa ale objavili aj na sociálnych sieťach už pred plesom.

- Tento rok bude prvýkrát vystupovať na plese aj  Celeste Buckingham, spolu s kapelou King Shaolin.

- Tamara Heribanová sa tento rok dokonale zladila s hlavnou témou Plesu v opere a svojimi šatami dokonale vystihla ducha charitatívnej akcie, ktorá je zároveň spoločenskou udalosťou roka.

Začiatok Plesu

Na ples začínajú prichádzať prví hostia, moderovanie Plesu má na starosti tentokrát herečka Zuzana Mauréry.

Hostí dobročinného 17. plesu v opere bude v priestoroch Restaurant zabávať aj Ľudová hudba Lúčnice zložená z excelentných muzikantov s brilantnými schopnosťami a bohatými skúsenosťami. Ľudová hudba Lúčnice účinkuje pod vedením primáša Martina Sleziaka.

Tradícia s dobročinnosťou

Dobročinný Ples v opere opäť potvrdí svoje celospoločenské poslanie. Hostia vrcholnej dobročinnej a spoločenskej udalosti tento rok pomôžu zdravotne znevýhodneným deťom, tým, že podporia vznik ďalšieho špecializovaného Centra včasnej intervencie (CVI).

Ples v opere tak nadviaže na charitatívne poslanie z minulého roka a prispeje k dosiahnutiu cieľa, aby v každom samosprávnom kraji Slovenska mohlo byť zriadené a fungovalo aspoň jedno Centrum včasnej intervencie.

01 - Modified: 2017-01-05 14:42:42 - Feat.: 0 - Title: Najkrajšie róby Plesu v opere: Zaspomínajte si, ako to vyzeralo v roku 2016 02 - Modified: 2017-01-06 18:13:13 - Feat.: 0 - Title: Ples v opere otvorí slovenskú plesovú sezónu
01 - Modified: 2024-04-03 15:47:39 - Feat.: - Title: Izraelský útok zabil zamestnancov charity. Podľa USA by nemal ovplyvniť rokovania o prímerí 02 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť 03 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Peklo i raj: LSD sa v ČSSR vyrábalo vo veľkom, užívali ho vojaci raketového štábu, nepohrdol ním ani Zeman 04 - Modified: 2024-04-05 14:00:00 - Feat.: - Title: Účinok ako viagra. Problémy s erekciou majú alternatívnu a účinnú verziu terapie, tvrdí štúdia 05 - Modified: 2024-03-31 22:00:00 - Feat.: - Title: Čo na seba prezradili Katka a Michal? Búrajú genderové stereotypy a ich príbeh znie ako telenovela
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 21:44