StoryEditor

Hra o tróny pokorila historický televízny rekord. Porazila aj Frasiera

19.09.2016, 10:10
Autor:
TASRTASR

Fantazijná dráma Hra o tróny (Game of Thrones) a politická satira Veep získali v nedeľu večer na odovzdávaní prestížnych televíznych cien Emmy v Los Angeles ocenenia pre najlepšie seriály roka, čím si zopakovali úspech z vlaňajška.

Pozrite si aktuálne ukážky najlepších amerických seriálov roka.

Hra o tróny, sledujúca postavy zápasiace o moc vo fiktívnom svete plnom brutality, mágie i drakov, dominovala v kategórii najlepší dramatický seriál. S tohtoročnými 12 cenami Emmy ich má už celkovo 38, čím o jednu prekonala doterajší rekord seriálu Frasier.

Veep (VP, viceprezidentka) ocenili ako najlepší komediálny seriál a jeho hlavná predstaviteľka Julia Louis-Dreyfus dostala rekordnú šiestu cenu Emmy v kategórii najlepšia komediálna herečka.

Najlepšou herečkou v dramatickom seriáli sa tento rok stala Tatiana Maslany za stvárnenie viacerých postáv-klonov v seriáli Orphan Black, za ktoré si už vyslúžila uznania pre svoju všestrannosť.

Rami Malek zo seriálu Mr. Robot je držiteľom Emmy v kategórii najlepší herec v dramatickom seriáli, v ktorom hrá programátora najatého tajnou hackerskou organizáciou.

Cenu pre najlepšieho herca v komediálnom seriáli si už po druhý raz prevzal Jeffrey Tambor za rolu v seriáli Transparent o bývalom profesorovi a medzičasom transrodovej žene.

Seriál American Crime Story - The People v. O.J. Simpson o súdnom procese s hviezdnym americkým futbalistom vo veci vraždy jeho manželky premenil na trofeje spolu päť nominácií v kategóriách pre miniseriály: vrátane cien pre najlepší miniseriál a Emmy pre protagonistov Courtneyho B. Vancea, Sterlinga K. Browna a Sarah Paulson.

Načrela do politiky
Galavečer 68. ročníka odovzdávania najvýznamnejších televíznych cien sveta sa niesol v znamení početných politických narážok v súvislosti so všeobecnými voľbami, ktoré USA čakajú v novembri. Louis-Dreyfus si pri preberaní ceny vyhlásila, že sa chce ospravedlniť za súčasný stav politiky v USA, pretože jej seriál sa, ako si zažartovala o aktuálnej vyostrenej predvolebnej kampani, premenil z komédie na dokument.

01 - Modified: 2024-04-26 11:30:00 - Feat.: - Title: RECENZIA: Konečne poriadny historický seriál. Šógun je plný intríg, krvavých katán a kurtizán 02 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 03 - Modified: 2024-04-24 10:30:00 - Feat.: - Title: Simpsonovci po 34 rokoch zabili jednu z populárnych postáv. Ktoré ďalšie seriálové úmrtia nás najviac šokovali? 04 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 05 - Modified: 2024-04-19 06:00:00 - Feat.: - Title: Herečka Hunter Schafer už nechce hrať transrodové postavy. Vieme, či si zopakuje úlohu Jules v novej sérii seriálu Eufória
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 02:48