StoryEditor

Hudobné ceny MTV ovládla Beyoncé, dlhé reči a americkí olympionici

29.08.2016, 09:30
Autor:
lucluc

Grandiózny comeback Britney Spears, takmer všetky ceny pre Beyoncé, samoľúby výstup Kanyeho Westa, ocenená Rihanna, olympionici na pódiu a veľa odhalených tiel. Takto by sa dalo v skratke pomenovať tohtoročné udeľovanie cien hudobnej televízie MTV o najlepší videoklip.

MTV Video Music Awards s ôsmimi cenami (z jedenástich nominácií), vrátanie hlavnej kategórie, video roka, ovládla spomínaná speváčka Beyoncé. Na ceremoniál prišla so svojou dcérkou Blue Ivy a zapózovala si aj s matkami amerických černochov (Michaela Browna, Trayvona Martina, Oscara Granta a Erika Garnera), ktorých zastrelili v USA policajti či príslušníci ochranky. Objavili sa aj na vizuále jej albumu Lemonade.

Práve za videoklip k piesni Formation z tohto albumu dostala v nedeľu Beyoncé niekoľko cien – za klip roka, popový klip, choreografiu či réžiu. V hlavnej kategórii bola nominovaná aj britská speváčka Adele, ktorá nepremenila ani jednu zo svojich ôsmich nominácií. Takisto ako ani Taylor Swift, ktorá bodovala minulý rok a podľa všetkého na ceremoniále ani nebola.

Ten sa sústredil len na víťazov a úzku skupinu celebrít, ktoré na seba strhli všetku pozornosť. Okrem hlavnej hviezdy večera, Beyoncé, to bola aj raper Kanye West, ktorý si po všetkých trapasoch so spomínanou speváčkou Taylor Swift vychutnával svojich pár minút na pódiu a viedol nekonečne dlhý prejav.

Podobný si diváci užili aj o pár minút neskôr, keď raper Drake odovzdával cenu Michaela Jacksona (za inovatívny prístup k tvorbe videoklipov) dvadsaťosemročnej speváčke z Barbadosu, Rihanne. Počas večera vystúpila niekoľkokrát a tiež bola jedným z ocenených umelcov. Najlepším mužským videoklipom sa totiž stal klip dídžeja Calvina Harrisa This Is What You Came For, v ktorom vystupuje práve ona. Dídžej na prenose nebol, pretože vystupoval v Británii.


Jedným z očakávaných čísel bolo aj vystúpenie Britney Spears, ktorá si svoju najväčšiu slávu užívala na MTV pred približne 17 rokmi a tento rok je v znamení jej veľkého návratu. Aktuálne vydáva nový album a chystá sa aj film o jej živote, s ktorým však nesúhlasí. Predviedla vášnivú šou a svojej povesti z minulosti nezostala nič dlžná.


Príjemným prekvapením a osviežujúcim doplnkom inak nudného, takmer trojhodinového ceremoniálu, bola prítomnosť amerických olympionikov. Na pódiu sa predstavil, za búrlivého potlesku obecenstva, najúspešnejší olympijský športovec histórie, plavec Michael Phelps, ale aj americké gymnastky, ktoré odovzdávali jednu z cien práve Beyoncé. Všetko však podčiarkol komik a moderátor Jimmy Fallon, ktorý sa na záver večera prezliekol za plavca Ryana Lochteho, ktorý sa na olympiáde v Riu "preslávil" falošným prepadnutím a smeje sa z neho celý svet. Aj keď sa neskôr ospravedlnil, čo vtipne naznačil Fallon úryvkom z piesne Justina Biebera: "Is it too late now to say sorry..." a bavil sa aj samotný Phelps.

01 - Modified: 2024-04-20 09:30:00 - Feat.: - Title: Tieto obľúbené skladby od známych spevákov si už v Čečensku nevypočuješ. Vodca Kadyrov ich z bizarného dôvodu zakázal 02 - Modified: 2024-04-09 13:17:02 - Feat.: - Title: Priprav sa na nadupané hudobné novinky. Po Beyoncé príde s novým albumom Billie Eilish aj Taylor Swift 03 - Modified: 2023-08-15 15:00:00 - Feat.: - Title: Top 5 speváčok, ktoré nenávidia vlastné pesničky. Tieto svoje hity nechcú ani vidieť! 04 - Modified: 2023-08-13 14:02:41 - Feat.: - Title: GALÉRIA Najšialenejšie klebety, ktoré kolovali o známych osobnostiach. Niektoré sú naozaj bizarné 05 - Modified: 2023-05-22 11:17:24 - Feat.: - Title: Beyoncé a Jay-Z kúpili jeden z najdrahších domov v Spojených štátoch. Z tej ceny sa ti zatočí hlava
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 14:07