© Warner Bros. Television
StoryEditor

Priatelia z neho urobili milionára. Ale aj samotára, priznáva seriálový Ross

18.08.2016, 14:45

Seriál Priatelia Davida Schwimmera preslávil a urobil z neho milionára. Herec na to napriek tomu nespomína s láskou, pretože sa mu s ním spájajú aj nepríjemné zážitky. Sláva sa podľa neho negatívne podpísala na jeho osobnom i profesionálnom živote, píše idnes.cz.

"Bolo to dosť nepríjemné a pokazilo to môj vzťah s ľuďmi takým spôsobom, že trvalo roky, ktoré som si zvykol a nebolo mi  to nepríjemné," povedal Schwimmer pre The Hollywood Reporter. Ako herec bol vraj zvyknutý pri čerpaní inšpirácie pre svoju prácu chodiť medzi ľudí a pozorovať ich. "Keď sa zo mňa stala celebrita, nastal absolútny opak. Najradšej som si natiahol baseballovú čiapku, aby ma nebolo možné poznať. Po chvíli som si uvedomil, že už som ľudí nepozoroval, ale snažil som sa ukryť," povedal.

Stal sa z neho tak trochu samotár. To, že pre svoju prácu nemohol pozorovať správanie ľudí, ho vraj nesmierne vytáčalo.´"Tak som sa snažil prísť na to, ako môžem byť v tomto novom svete, novej situácii hercom? Ako môžem robiť svoju prácu? Bolo to zložité," dodal. Preto sa vraj rozhodol viac venovať réžii a práci na ďalších projektoch si starostlivo vyberal. Natočil napríklad seriál Bratstvo neohrozených a nadaboval žirafiaka Melmana v Madagaskare.

Niektorí kolegovia seriálovému Rossovi vyčítajú, že kvôli nemu sa šestica priateľov nedokáže zísť a práve Schwimmer vraj odmietal aj ponuky na pokračovanie. Priatelia sa nakoniec tento rok zišli na oslave narodenín režiséra Jamesa Burrowsa, ale chýbal Chandler, teda Mattew Perry, ktorý bol pracovne v Londýne. Posledný diel kultového seriálu Priatelia sa vysielal 6. mája 2004, vyvrcholenie osudov šestice priateľov k televíziám len v Amerike vtedy pritiahlo viac ako 52 miliónov divákov.Keď natáčanie v roku 1994 začínalo, brali herci 22 500 dolárov za diel, s rastúcou popularitou i ziskov štúdia sa odmena postupne zvýšila. V deviatej a desiatej sezóne si tak každý z hercov, ktorí o honorároch vyjednávali spoločne, prišiel už na milión dolárov za epizódu. A televízii sa to stále vyplatilo, inzerenti totiž boli ochotní zaplatiť za polminútovú reklamu až dva milióny dolárov. Na druhej strane však boli honoráre jedným z dôvodov, prečo Priatelia po desiatej sezóne skončili.

01 - Modified: 2024-04-11 07:02:28 - Feat.: - Title: Spoznali by ste seriálovú právničku Ally McBeal? Ona starne do krásy, naozaj má pred šesťdesiatkou? 02 - Modified: 2024-03-23 13:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Druhá séria House of the Dragon dostala brutálne trailery. Ktorú stranu v krvavej vojne plnej drakov si vyberieš? 03 - Modified: 2024-03-21 10:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Nový seriál zo sveta Star Wars sa predstavuje prvým trailerom. Čakajú nás súboje svetelných mečov aj slávna éra Jediov 04 - Modified: 2024-03-20 09:15:17 - Feat.: - Title: Mamička Táňa Pauhofová pri striptérskej tyči. Ako si s tým poradila? 05 - Modified: 2024-03-08 13:49:06 - Feat.: - Title: BAZINGA! Skvelá správa pre fanúšikov Teórie veľkého tresku. Sheldon a Amy sa oficiálne vracajú, uvidíš ich už čoskoro
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 13:56