StoryEditor

Bozky pod minaretom na Pohode majú Kollárovi nastaviť zrkadlo, tvrdí organizátorka akcie

09.07.2016, 00:00

Na trenčianskom lestisku postavili minaret, a to Borisa Kollára nahnevalo natoľko, že festivalu Pohoda prial veternú smršť. Na sociálne siete tak teraz denne pribúdajú fotografie bozkávajúcich sa ľudí pod minaretom s označením #kiss4boris. Ich cieľom je láskavou formou odpovedať na spomínané negatívne statusy lídra politickej strany Sme rodina.


Organizátorkou akcie je Matia, známa slovenská bi-gender DJka známa pod menom B-Complex. "Iniciátorom bol v prvom rade Boris. On to celé začal. Keďže je tu človek, ktorý praje iným ľuďom nešťastie, tak toto je iba reakcia na to. Nemám rada, keď niekto šíri nenávisť a zlobu a lacno získava politické body odmietaním vecí," vysvetľuje Matia.

Podľa Matie sa dá na takúto vec zareagovať iba láskou a pozitívnym odkazom, než sa ďalej vyjadrovať negatívne. "Som rada, že sa do toho dosť ľudí zapojilo, a že to pre nich niečo znamená. Dúfam, že mu to nastaví zrkadlo, že ľudia na Pohode, ktorým on prial nešťastie, sú dostatočne pestrí a tolerantní voči sebe," hodnotí.


Matia nevedela o žiadnej oficiálnej reakcii Borisa Kollára na akciu. Šéf Sme rodina však neskôr poskytol vyjadrenie pre HNonline. "Je to milé, úsmevná recesia," zhodnotil iniciatívu kissforboris. "Aspoň som im to spropagoval," dodal a s úsmevom vyhlásil, že im za to asi pošle faktúru. Našťastie podľa šéfa Sme rodina ide v tomto prípade o malý počet ľudí, do 10 percent, ktorí by tu moslimov radi privítali, ostatní podľa neho majú zdravý rozum.

Výzva na Facebooku nabáda ľudí, aby „Borisovi aj ostatným Zlovákom“ ukázali, že láska je všeľudská vlastnosť. „Dajme si pusu pod minaretom a tagnime ju #kissforboris,“ píše sa tam ďalej.

Kollár sa totiž na Facebooku ešte skôr veľmi rozhorčil nad tým, že na festivale bude už spomínaný minaret. „Toto je už aká vypatlanosť,“ napísal poslanec. „Na jubilejnom 30. ročníku zriadite pre pedofilov kóje na sex s jedenástkami?“ pýtal sa ďalej. V podobnom duchu status pokračoval ďalej.

Vrchol Kollárovho rozhorčenia prišiel, keď účastníkom Pohody zaprial veľa dažďa a veternú smršť. Šéf Sme rodina vtedy zrejme nevedel, že kvôli nepriaznivému počasiu v roku 2009 na festivale tragicky zahynuli dvaja ľudia.

01 - Modified: 2021-05-20 09:30:21 - Feat.: - Title: Ak si zaočkovaný, máš výhodu: Pri vstupe na festival Pohoda sa nemusíš testovať 02 - Modified: 2020-03-04 19:06:01 - Feat.: - Title: Kollár sa ohradil voči kritike nájomných bytov: Ja kopem za ľudí, Sulík za developerov 03 - Modified: 2020-01-30 09:46:11 - Feat.: - Title: Ľahká cesta ku šťastiu a spokojnosti. Návod, ako byť spokojná každý deň 04 - Modified: 2019-07-14 20:11:30 - Feat.: - Title: Návštevníci prezradili, v čom je Pohoda výnimočná. Pozrite si to najlepšie z festivalu 05 - Modified: 2019-07-12 17:56:51 - Feat.: - Title: Zomri prišli na Pohodu: Liberáli sú strašne nudní, ťažko sa z nich robí sranda
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 14:15