StoryEditor

Festivalu prial veternú smršť. Pozrite sa, čo Borisovi Kollárovi posielajú ľudia z Pohody

08.07.2016, 16:30
Autor:
chocho
Kollár prial ľuďom na Pohode veternú smršť, tí mu chcú ukázať, že láska je všeľudská vlastnosť.

Na Pohode sa množstvo bozkávajúcich ľudí fotí pri symbolickom minarete, ktorý na festivale má stelesňovať bezpečie. A dôvod? Šéf Sme rodina a poslanec Boris Kollár.

Ľudia následne fotografie s hashtagom kiss4boris alebo kissforboris pridávajú na sociálnu sieť Facebook. Chcú tým reagovať na výzvu a vyjadriť odpor voči Kollárovi.

Prial im veľa dažďa a veternú smršť

Výzva na Facebooku nabáda ľudí, aby „Borisovi aj ostatným Zlovákom“ ukázali, že láska je všeľudská vlastnosť. „Dajme si pusu pod minaretom a tagnime ju #kissforboris,“ píše sa tam ďalej.

Kollár sa totiž na Facebooku ešte skôr veľmi rozhorčil nad tým, že na festivale bude už spomínaný minaret. „Toto je už aká vypatlanosť,“ napísal poslanec. „Na jubilejnom 30. ročníku zriadite pre pedofilov kóje na sex s jedenástkami?“ pýtal sa ďalej. V podobnom duchu status pokračoval ďalej.

Vrchol Kollárovho rozhorčenia prišiel, keď účastníkom Pohody zaprial veľa dažďa a veternú smršť. Šéf Sme rodina vtedy zrejme nevedel, že kvôli nepriaznivému počasiu v roku 2009 na festivale tragicky zahynuli dvaja ľudia.

Po upozornení Nového Času svoje slová zmiernil a zaželal desiatkam tisíc ľudí iba veľa dažďa.

Kollár: Úsmevná recesia

Okrem viacerých ľudí sa k výzve pripojil aj poslanec za SaS Martin Poliačik, ktorý taktiež pridal na sociálnu sieť snímku odfotenú pri minarete so spomínaným hashtagom.

"Je to milé, úsmevná recesia," zhodnotil iniciatívu kissforboris Kollár pre HNonline.sk. "Aspoň som im to spropagoval," dodal a s úsmevom vyhlásil, že im za to asi pošle faktúru. Našťastie podľa šéfa Sme rodina ide v tomto prípade o malý počet ľudí, do 10 percent, ktorí by tu moslimov radi privítali, ostatní podľa neho majú zdravý rozum.

Samotný minaret Kollár označil za škaredý pahýľ a zdôraznil, že odmieta islam na Slovensku. Považuje ho za nebezpečnú ideológiu. "Napríklad budhizmus mi nevadí, to je mierumilovné náboženstvo," vyjadril sa.

Najznámejší slovenský festival Pohoda sa začal vo štvrtok a potrvá až do nedele, ide o jubilejný 20. ročník a organizátori v prvý deň hlásili vypredané.

Šéf Sme rodina a poslanec Boris Kollár je známy svojou protimigračnou a protimoslimskou rétorikou, aj vďaka ktorej si vybudoval svoju politickú kariéru.

01 - Modified: 2024-04-17 07:45:00 - Feat.: - Title: VIDEO Dubaj pod vodou. Krajinou sa prehnali najhoršie búrky v histórii, zaplavilo najrušnejšie letisko aj metro 02 - Modified: 2024-04-16 06:15:47 - Feat.: - Title: Vo viacerých okresoch platí výstraha pred dažďom, upozorňujú meteorológovia 03 - Modified: 2024-04-03 12:28:45 - Feat.: - Title: Kollárovo hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole volieb Pellegriniho 04 - Modified: 2024-04-01 08:30:00 - Feat.: - Title: Cítiš vo vzduchu, že bude pršať? Vedci zistili, že niektorí ľudia majú schopnosť vycítiť blížiaci sa dážď 05 - Modified: 2024-03-17 11:59:29 - Feat.: - Title: Sme rodina si na sneme opätovne za predsedu zvolilo Borisa Kollára
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 01:25