StoryEditor

Deti viseli z paliem. Johnny Depp ďakoval v češtine a ovládol červený koberec

27.08.2021, 18:30
Obávané protesty či útoky na Deppa spojené s jeho obvinením z domáceho násilia sa nediali.

Najchladnejší deň filmového festivalu v Karlových Varoch fanúšikov herca Johnnyho Deppa neodradil. Priestor pred hotelom Thermal bol zaplnený do posledného miesta.

Nával fanúšikov

Niektoré deti túžiace zhliadnuť svojho kapitána Sparrowa dokonca viseli z miestnych paliem. "Děkuji," poďakoval Depp češtine pred projekciou snímky Hrniec zlatiek: Pár drinkov so Shanom MacGowanom, ktorý produkoval.

Václav Šlauf, MAFRA

Príchod herca na červený koberec pred hotel bol trochu oneskorený, o to viac času však Johnny Depp fanúšikom venoval. Podpisy, úsmevy a podania ruky rozdával na všetky strany, niektoré dievčatá rozplakal.

Obávané protesty či útoky na Deppa spojené s jeho obvinením z domáceho násilia tak v Karlových Varoch neboli na programe dňa. O to viac policajtov však v porovnaní s otváracím ceremoniálom strážilo červený koberec.

Svoje si užila aj ochranka, ktorá odolávala tlaku fanúšičiek a fanúšikov na oceľové zábrany. Na červenom koberci potom na Deppa čakali nielen novinári a fotografi, ale aj moderátor Marek Eben.

Prelet nad rádioaktívnou dúhou

Film, ktorý Depp do Varov prišiel prezentovať, je dokument o írskom punkovom básnikovi, frontmanovi kapely The Pogues Shanovi MacGowanovi. Okrem Deppa ho uviedol aj jeho režisér Julien Temple a hudobníkova manželka Victoria Mary Clarkeová.

Temple nakrúcanie s hudobníkom už predtým prirovnal "k preletu nad rádioaktívnou dúhou, na konci ktorej odvážne čaká povestný hrniec zlatiek". A Depp potom vo Varoch MacGowan označil za "básnika, ktorého budú čítať aj o stáročia".

Deppa budú môcť návštevníci festivalu vidieť ešte v sobotu. O 13-tej hodine uvedie v Mestskom divadle film Minamata, ktorý sám produkoval aj v ňom stvárnil hlavnú úlohu fotografa W. Eugene Smitha, ktorého preslávili fotoreportáže pre magazín Life.

Snímka ho sleduje ku koncu života, kedy dokumentoval katastrofálne následky znečisťovania pobrežných vôd v Japonsku. Spoločne s Ethanom Hawkom, ďalšou zahraničnou hviezdou záveru tohtoročného karlovarského festivalu, potom bude Johnny Depp aj hosťom slávnostného záverečného ceremoniálu.

Povráva sa, že by mohol odovzdávať jednu z festivalových cien. Hawke má plánovaný príchod na červený koberec dnes na 18-tu hodinu, aby uviedol film Zúfalstvo a nádeje.

01 - Modified: 2021-08-19 15:06:28 - Feat.: 0 - Title: Animovaný film z prostredia Afganistanu uvedú Vary. Filmárom v krajine hrozí nebezpečenstvo
01 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 04 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 10:08