StoryEditor

Najlepší koncertný zážitok. Boli sme na koncerte Adele v Belgicku

19.06.2016, 17:30
Autor:
lucluc

Keď po štyroch rokoch vyšiel v novembri minulého roka jej tretí a megaúspešný album 25, zmenil na hudobnej scéne a vo svetových predajoch všetko, čo sa dalo. Okrem jednej veci. To, aká Adele je a ako vystupuje, čo je pre ňu podstatné a za čo vás je schopná poslať niekam. Chcela turné, ale žiadne masovky, no spokojných a sediacich fanúšikov. A tak sa aj stalo.

Lístky sa začiatkom decembrom vypredali za pár sekúnd a 28-ročná speváčka sa stala na pár mesiacov a na pár desiatok koncertov akousi „touring star“, ako o sebe sama s humorom hovorí. Jednoduchá scéna, trblietavé šaty, svoj obľúbený pohár s „hot honey“ a vždy nejaký fanúšik na javisku – to sa opakovalo takmer večer čo večer počnúc írskym Belfastom vo februári a končiac belgickými Antverpami túto stredu. Žiadny z koncertov však nebol rovnaký, čo sme mali možnosť zažiť práve v Antverpách, kde dokonca vypredala tri koncerty za sebou.

Hello
Plná niekoľkotisícová hala Sportpaleis, napätie by sa dalo krájať. Všade tma, v diaľke „svietia“ len zatvorené a typickou čiernou linkou zvýraznené oči britskej speváčky Adele, ktoré sa iba letmo hýbu. Je pol deviatej a na minútu presne (ako pravá profesionálka) sa ozve Hello. Úvodné slová a tóny prvého singla spomínaného albumu. Z útrob pódia v strede haly vyjde speváčka a ozve sa veľký potlesk. Minimalistické, ale o to silnejšie. Razom jej patrí celá hala, bez komentára a bez pochyby.

Instagram Adele

Pri piesni Hometown Glory sa premietali snímky jej rodného Londýna, no pri posledných tónoch sa objavili zábery z Antverp, za čo si vyslúžila veľký potlesk. Ešte v úvode šou venovala celý koncert obetiam útoku v americkom Orlande a na pár minút sa rozplakala. „V komunite LGBT mám veľa priateľov, už od malička, musím sa cez to preniesť,“ rozprávala.

A práve rozprávanie bolo druhou hlavnou zložkou koncertu. Pred každou piesňou porozprávala o jej vzniku, žartovala, nadávala svojím svojským štýlom, bola uštipačná a robila si žarty sama zo seba. Zaspievala všetky svoje najväčšie hity vrátane Rolling In The Deep, Chasing Pavements či Someone Like You, ktorá jej, ako sama povedala pred tisíckami emotívne rozpoložených ľudí, zmenila život.

Aj matka
Pri piesni When We Were Young hovorila aj o svojom malom synovi a počas piesne sa na projekcii za ňou objavili aj málo známe alebo úplne neznáme fotografie z jej detstva, a jedna dokonca s tehotenským bruškom. Asi vôbec prvý záber z jej tehotenstva, ktorý zverejnila. A pri ktorom odzneli posledné a silné tóny piesne.

Pri piesni Set Fire to the Rain sa okolo nej spustil dážď a (aj keď s ochrankou) nemala problém prejsť sa medzi fanúšikmi. Na pódium, už tradične, vybrala ženu v malých čiernych šatách, ktorá sa v úvode šou rozplakala od šťastia a na pódiu potom klebetili, aké sú matky.

No aj taká je Adele, bezprostredná, veselá, ale hlavne profesionálna a diva s veľkým D. Diva, ktorej silný, dokonalý a absolútne nezameniteľný hlas sa rozliehal po celej hale akoby nič. Prišla, odspievala a odišla. A vy po dvoch hodinách nemáte pocit, že ste boli na koncerte veľkej a nedostupnej megahviezdy, ale že vám v dobrej spoločnosti zaspievala najlepšia kamoška od vedľa a skvele ste sa zabavili.

01 - Modified: 2024-04-17 10:18:27 - Feat.: - Title: Jonas Brothers presúvajú turné, vystúpiť mali v Prahe aj Viedni. Uviedli chabý dôvod, ľudia sa búria a chcú vrátiť peniaze 02 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi 03 - Modified: 2024-04-18 09:39:22 - Feat.: - Title: Zaži vedecko-hudobný festival, ktorý nemá obdobu. Laureáti Nobelovej ceny a významné osobnosti sa stretnú už onedlho v Bratislave 04 - Modified: 2024-03-19 07:52:32 - Feat.: - Title: Reflexia krásy baroka a technológií: Bratislavu a Bystricu ovládne hudba barokového génia Antonia Vivaldiho 05 - Modified: 2024-03-18 13:00:00 - Feat.: - Title: Olivia Rodrigo rozdávala na koncerte núdzové antikoncepčné tabletky a kondómy. Bojuje tak za práva na potrat, naštvala tým politikov
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 10:59