StoryEditor

Na Slovensku vyšla unikátna kniha. Príhovor k nej napísal pápež František

06.06.2016, 18:30
Autor:
Milan BunoMilan Buno

Jedinečná kniha kníh, ktorej prevedenie ocenil aj bratislavský arcibiskup a príhovor k nej napísal pápež František.
Na slovenskom knižnom trhu je nová exkluzívna biblia, ktorá bude jedinečným dedičstvom pre budúce generácie.
Rodinná Biblia je pripravená v najlepšej tradícii krásnych kníh, každý zväzok je unikát, v ktorom sa spája obsahová hodnota s nádherným prevedením. Vzniklo tak majstrovské dielo trvalej hodnoty, ktoré môže byť v rodinách odovzdávané z generácie na generáciu.

Pozrite si videoreportáž z uvedenia Rodinnej Biblie:

Vzácne iluminácie
Exkluzívna Rodinná Biblia obsahuje najpôsobivejšie iluminácie, miniatúry a iniciály zo vzácnych zachovaných rukopisov. Ilustrácie vybrané z celkom 154 manuskriptov z viac ako štyridsiatich svetových knižníc.Obrazový sprievod pokrýva vývoj umenia knižnej ilustrácie od deviateho do šestnásteho storočia. Rodinná biblia je vytlačená na vysoko kvalitnom faksimilovom papieri a je bohato pozlátená: na celkom 270 z 356 iluminácií bolo použité fóliové zlato. Okraje stránok zdobia bordúry, ktoré sú v každej biblickej knihe iné a uľahčujú orientáciu v texte.„Kožená väzba je inšpirovaná slávnou nemeckou Bibliou Matthiasa Meriana z roku 1630,“ vysvetľuje Gabriela Belopotocká z vydavateľstva Ikar. „Ručne viazaná, najkvalitnejšia koža potlačená slepotlačou, patinovaná, rezaná zlatou fóliou. Zlatá oriezka je puncovaná technológiou, na ktorú má patent ako jediné na svete Kníhviazačstvo Richarda Mayera v nemeckom Esslingene."

Číslovaný ruženec
Súčasťou prvých 500 výtlačkov je číslovaný ruženec, ktorý vyrobil najznámejší svetový výrobca – PAS Jablonec. Je zo sklenených brúsených perál. Na desiatky sú použité perly s povrchovou úpravou, ktorým sa poeticky hovorí Aurora borealis (polárna žiara). Brúsené perly v kriedovej farbe dopĺňajú kovové korunky a lemujú ich drobné brúsené perly, tzv. slniečka vo farbe bieleho opálu. „Výroba takejto knihy je finančne veľmi náročná. Táto edícia Rodinnej Biblie nie je limitovaná, limitovaný je iba počet ružencov, ktoré sú predávané spolu s touto knihou," doplnila výkonná riaditeľka vydavateľstva Ikar Valéria Malíková.

Ikar
Jedinečná Rodinná Biblia obsahuje 1024 strán veľkého formátu 24,5 x 34,5 cm obsahuje kompletné znenie Starého a Nového zákona v preklade Spolku svätého Vojtecha. Ide o moderný slovenský preklad takzvanej Jeruzalemskej Biblie, ktorý bol prvýkrát vydaný v roku 2009. Text uvádza príhovor riaditeľky Vatikánskej apoštolskej knižnice Mag. Dr. Christine Marie Grafingerovej a príhovor pápeža Františka, obidva napísané špeciálne pre toto vydanie. Vatikánska apoštolská knižnica do Rodinnej Biblie poskytla aj niekoľko ilustrácií z rukopisov zo svojich zbierok.

Pokračovanie tradície
Rodinná Biblia je vytlačená na vysokokvalitnom faksimilovom papieri a bohato pozlátená: na 270 z 356 iluminácií bolo použité fóliové zlato. Okraje stránok zdobia bordúry, ktoré sú v každej biblickej knihe iné a uľahčujú orientáciu v texte.
Posledných 10 strán v exkluzívnom vydaní Rodinnej Biblie je vyhradených pre rodokmeň, čím sa stane jedinečnou pamäťou každej rodiny.  

Rodinná biblia nadväzuje na tradíciu unikátnych knižných počinov. V roku 2009 Ikar vydal Zlatú bibliu v limitovanej edícii 500 kusov. V roku 2011 Bibliu Dalí v limitovanej edícii 333 kusov a v roku 2013 Cyrilo-metodskú bibliu. Rodinná biblia je teda už štvrtým biblickým projektom, ktorý vychádza v prvom náklade 500 kusov s číslovanými ružencami.

Prelistovať si ju môžete na luxusnakniznica.sk.


Pripravené v spolupráci s bux.sk

01 - Modified: 2024-04-11 15:04:51 - Feat.: - Title: Posledný prejav vzdoru. Navaľnyj spísal pred smrťou pamäti, podľa jeho ženy a nakladateľa vyjdú v októbri 02 - Modified: 2024-03-06 10:09:35 - Feat.: - Title: KVÍZ Otestujte sa, ako dobre sa vyznáte v EROTICKEJ literatúre 03 - Modified: 2024-01-07 10:04:51 - Feat.: - Title: Zelenskyj žil na začiatku vojny v kryte o starom chlebe a konzervách, opísal novinár vo svojej knihe 04 - Modified: 2023-12-22 09:30:49 - Feat.: - Title: Adam Sandler si zahrá kozmonauta z Čiech. Bude to nový sci-fi hit na Netflixe? 05 - Modified: 2023-12-10 16:44:06 - Feat.: - Title: V Sabinove predstavili prvú Bibliu v rómskom karpatskom dialekte
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 12:21