Youtube
StoryEditor

Najväčší kontrakt v dejinách. Adele podpísala zmluvu na 116 miliónov

24.05.2016, 13:00
Autor:
luclucTASRTASR

Britská popová speváčka Adele podpísala novú zmluvu s nahrávacou spoločnosťou Sony v hodnote 90 miliónov libier (116 miliónov eur), informoval o tom portál denníka Guardian, podľa ktorého ide o najväčší kontrakt svojho druhu v dejinách.

Pod krídla Sony sa dostala po tom, ako jej vypršala pôvodná zmluva s britskou nezávislou značkou XL. Zmluva vyjednal Adelin manažér Jonathan Watkins tesne pred vlaňajšími Vianocami, doteraz však kontrakt držali v tajnosti. Sony, XL Recordings ani speváčkin manažment sa k novej zmluve bezprostredne nevyjadrili.

Včera predstavila Adele nový klip k piesne Send My Love a pozbierala niekoľko cien Billboard Music Awards.


Táto 28-ročná interpretka a skladateľka sa minulý rok stala najlepšie predávanou hudobnou umelkyňou sveta. Jej nový album s názvom 25 - prvý od Adele za viac ako štyri roky - pritom vyšiel len 20. novembra a speváčka ho odmietla poskytnúť pre streamovacie služby. V USA a Veľkej Británii vytvoril nové rekordy v počte predaných kusov v prvom týždni od vydania. Titulná pieseň Hello bola zároveň prvým singlom v Spojených štátoch, ktorý bol stiahnutý viac ako miliónkrát za jeden týždeň. Šéf IFPI Frances Moore nazval album "25" "globálnou senzáciou roka 2015" a výkon Adele označil za "fenomenálny".

Zverejnenie prvého singlu z nového albumu 25 britskej speváčky Adele, bol hudobnou udalosťou konca októbra. Producenti označili túto skladbu ako triumfálny návrat speváčky a potvrdili to aj štatistiky najsledovanejšieho videoportálu Youtube. Ako uvádza TIME, britskej hviezde sa touto skladbou podarilo prekonať rekord americkej speváčky Taylor Swift. Tá bola rekordérkou v štatistike od mája, kedy zverejnenila videoklip Bad Blood (20,1 milióna pozretí za prvý deň). Nový rekord v počte pozretí videoklipu na Youtube, za prvých dvadsaťštyri hodín od zverejnenia, má vďaka Adele hodnotu 27,7 milióna pozretí.

Adele je tiež najbohatšou britskou speváčkou všetkých čias, a to aj napriek tomu, že odmieta účasť na reklamných aktivitách. Už piaty rok po sebe obsadila tiež čelo zoznamu najbohatších mladých hudobníkov, ktorý zahŕňa ľudí do veku 30 rokov. Vyplýva to z tohtoročného zoznamu najbohatších Britov, ktorý každý rok zostavujú noviny Sunday Times. Oproti vlaňajšku si Adele polepšila o 35 miliónov libier.

Jej prebiehajúce svetové turné je vypredané. Aktuálne je v Barcelone, kde má dnes a zajtra dva koncerty. Podľa Guardianu vynesie odhadovaný zisk z turné 100 miliónový libier. Speváčka v ostatnom roku dominovala rebríčkom a odovzdávaniam hudobných cien vrátane Brit Awards. Okrem toho je aj držiteľkou Oscara, Zlatého glóbusu, Grammy či American Music Award.


01 - Modified: 2024-04-16 05:30:00 - Feat.: - Title: Sony predstavila slúchadlá a reproduktory novej série. Prinesú silný zvuk a mohutné basy 02 - Modified: 2024-04-17 14:00:00 - Feat.: - Title: Sony pristúpi k razantnému kroku. Zo svojho vlajkového smartfónu odstráni vlastnosť, ktorá ho robí výnimočným 03 - Modified: 2024-04-11 13:48:59 - Feat.: - Title: VIDEO 16-ročný študent prekonal 22 rokov starý bežecký rekord Usaina Bolta. Slávneho športovca prekonal aj napriek zraneniu 04 - Modified: 2024-04-11 10:16:22 - Feat.: - Title: Peru tvrdí, že našlo vôbec najstaršieho človeka na planéte. Ak sa zistenie potvrdí, 124-ročný Marcelino prepíše históriu 05 - Modified: 2024-04-10 13:27:05 - Feat.: - Title: Extrémy sú tu, už niet cesty späť. Marec bol najteplejší v histórii meraní, už ako desiaty mesiac za sebou
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 05:13