Instagram / kensingtonroyal
StoryEditor

Princezná Charlotte oslavuje 1. narodeniny. Odfotila ju opäť Kate

01.05.2016, 19:00
Autor:
TASRTASR

Kensingtonský palác dnes zverejnil nové fotografie princeznej Charlotte. Dcéra princa Williama a vojvodkyne z Cambridgeu oslávi svoje prvé narodeniny v pondelok.



Kensingtonský palác, ktorý fotografie zverejnil v predvečer tohto sviatku, podľa agentúry AP oznámil, že snímky boli urobené v apríli vo vidieckom dome Charlottiných rodičov. Ich autorkou je princeznina matka Kate. 
Vo vyhlásení paláca sa ďalej uvádza, že William a Kate "sú veľmi šťastní", že sa môžu s verejnosťou podeliť o svoju radosť z takýchto významných rodinných udalostí, a veria, že nové fotografie z ich rodinného archívu urobia radosť aj iným ľuďom.




Malá princezná dostala podľa Kensingtonského paláca nezvyčajné množstvo narodeninových pozdravov a darov z celkovo 64 krajín sveta, píše agentúra AP. Niekoľko darov odovzdali už skoršie počas nedávnych štátnych návštev svetoví lídri vrátane amerického prezidenta Baracka Obamu, ktorý spolu so svojou manželkou Michelle venovali malej oslávenkyni skladačku puzzle a plyšovú hračku v podobe psa Bo, domáceho miláčika rodiny Obamovcov a Bieleho domu.

Britský premiér David Cameron daroval princeznej Charlotte knižku Rozprávok od Hansa Christiana Andersena, zatiaľ čo kanadský premiér Justin Trudeau jej poslal zimnú kombinézu a bližšie nešpecifikovanú knihu. Predstavitelia Nového Zélandu jej poslali plyšových medvedíkov, prikrývky a obuv vyrobené z tamojšej vychýrenej vlny. Od Číny dostala Charlotte súbor hodvábnych bábik, od prezidenta Mexika zasa striebornú hrkálku.

Dievčatko je ako potomok následníka trónu prvou kráľovskou princeznou narodenou v britskej panovníckej rodine po 65 rokoch. Zatiaľ poslednou bola dcéra Alžbety II. - princezná Anna.





Charlotte je ale aj prvou britskou princeznou, ktorá nebude čeliť diskriminácii za to, že je dievča. V roku 2011 sa totiž krajiny Commonwealthu dohodli na zmene, ktorá dáva dievčatám rovnaké práva ako chlapcom.  
Upravený zákon o nástupníctve nadobudol platnosť v marci roku 2015. Malá princezná je tak štvrtá v nástupníctve na trón po dedkovi Charlesovi, otcovi Williamovi a bratovi Georgeovi, a o jedno miesto tak odsunie Williamovho brata princa Harryho. Zmena zákona znamená, že zostane štvrtá, aj keby mala v budúcnosti mladšieho brata. Ak by však jej starší brat George mal raz deti, dostanú sa v nástupníctve pred ňu.

01 - Modified: 2017-09-04 11:57:50 - Feat.: - Title: Manželka princa Williama si tehotenstvo neužíva. Trápia ju tieto problémy! 02 - Modified: 2016-09-25 14:31:39 - Feat.: - Title: Kanada na nohách. Kráľovský pár s Georgeom i Charlotte prišli na návštevu 03 - Modified: 2016-09-08 09:17:25 - Feat.: - Title: Ako z rozprávky. Otec princa Williama zachránil rozpadnutý rumunský dom 04 - Modified: 2016-07-25 14:17:58 - Feat.: - Title: Kráľovná Alžbeta ukázala svoj šatník na výstave. Stovky klobúkov a šiat od detstva 05 - Modified: 2016-07-23 12:39:08 - Feat.: - Title: Princ George oslavuje 3. narodeniny. Kráľovská rodina ukázala nové snímky
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 15:50