StoryEditor

"Bol väčší ako život. Prince nemôže zomrieť". Spevácke hviezdy zasiahla smrť legendy

21.04.2016, 21:15
Autor:
tasrtasrlucluc
Nielen americkú hudobnú scénu, ale umelcov na celej planéte šokovala dnes správa o nečakanom úmrtí hudobnej ikony Princea.

Hneď po smrti legendárneho speváka sa začali na sociálnych sieťach objavovať reakcie a odkazy známych osobností, ľudí, ktorí ho poznali alebo obdivovali.

"Obrovská strata pre nás všetkých. Čo za génius. Bez slov," vyjadrila s určitosťou nielen vlastné pocity hollywoodska hviezda strieborného plátna, herec Samuel Jackson.

Americký filmový režisér Spike Lee hovoril o tom, že mu "jeho brat" bude veľmi chýbať, a umelca označil za "veselú mačku" a zdôraznil jeho "mimoriadny zmysel pre humor".

Renomovaná televízna moderátorka Ellen DeGeneres prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí napísala, že Prince bol brilantný a "väčší ako život". Súčasne poukázala na mimoriadne smutný 21. apríl 2016.

Raper Ice-T reagoval stručne slovami: "Prince nemôže zomrieť."

Ďalší z amerických raperov MC Hammer sa vyjadril, že "Prince odišiel priskoro" a dodal: "Mal som tohto muža rád. Jeho smrť nemožno jednoducho pochopiť."

Herec a spevák Justin Timberlake vyjadril slovami "To nemôže byť pravda" šok, ktorý mu tristná informácia spôsobila.





Speváčka Katy Perry zasa na jednej zo sociálnych sietí uviedla, že "svet prišiel o množstvo magického" a zosnulému sedemnásobnému laureátovi prestížnej ceny Grammy poďakovala za to, že nám dal tak veľa. Súčasne mu odkázala: Odpočívaj v pokoji.

Za jeden z najväčších talentov všetkých čias označila Princea americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied (NARAS), udeľujúca ceny Grammy a združujúca nielen hudobníkov, ale aj producentov, zvukárov a iných profesionálov z hudobnej branže. "Naše hudobné prostredie nanovo definoval a opakovane menil a nikdy pri tom nebol konformný. Prince bol originál, ktorý ovplyvnil mnohých a ktorého dedičstvo zostane navždy živé," vyplýva z jej stanoviska.

Speváčka Alicia Keys sa pridala k reakciám: "Princ bol dar, génius a pripomienkou toho, že nemáme limity."



K úmrtiu svojho idolu sa vyjadrili aj tisíce fanúšikov zosnulého, z ktorých hlasov možno spomenúť napríklad Chelsea Clintonovú, dcéru niekdajšieho amerického prezidenta Billa Clintona a súčasnej demokratickej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej, ktorá reagovala slovami: Vďaka, Prince. Všetky moje myšlienky a modlitby sú s tými, ktorí Ťa mali radi.

01 - Modified: 2024-04-15 11:30:00 - Feat.: - Title: Bruno Mars, Nicolas Cage či 50 Cent. Tieto celebrity nevedeli narábať s peniazmi a o všetko prišli 02 - Modified: 2024-04-14 10:00:00 - Feat.: - Title: Speváčka Call Dominika: Na pódiu som ako ryba vo vode. Môj sen? Spolupráca s Lanou del Rey 03 - Modified: 2024-04-09 13:17:02 - Feat.: - Title: Priprav sa na nadupané hudobné novinky. Po Beyoncé príde s novým albumom Billie Eilish aj Taylor Swift 04 - Modified: 2024-04-04 10:21:33 - Feat.: - Title: Lizzo z biznisu neodchádza, Selena niekoľkokrát strašila, že na Instagrame končí. Robia to len pre to, aby upútali pozornosť? 05 - Modified: 2024-04-01 12:00:00 - Feat.: - Title: Končím, napísala slávna speváčka Lizzo fanúšikom. Vadia jej klamstvá a vtipy o jej vzhľade
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 04:30