Herec David Duchovny, ktorého preslávili predovšetkým úlohy agenta FBI Foxa Muldera v Aktoch X a spisovateľa Hanka Moodyho v seriáli Californication, vydal knihu Krava nebeská. Jeho knižný debut nesie podtitul rozprávka pre dospelých. Rozprávačkou a hlavnou protagonistkou je svojrázna krava Elsie. "Čo by sa asi stalo, keby sa krava snažila dostať do Indie? Predstavil som si to ako animovaný film a jeho príbeh som si napísal, do šuplíka '. Nakoniec som si povedal, že by to bolo lepšie na čítanie než sfilmovanie a vznikol krátky román," uviedol Duchovny. V bláznivom príbehu krava Elsie Bovary žije celkom spokojný život. Trávi dni na pastvine a odpočíva. Raz v noci ale znenazdajky zatúži po slobode a spoločne so svojou najlepšou kamarátkou Mallory sa rozhodnú utiecť z kravína. Kým Mallory flirtuje s býkmi, Elsie preskúmava okolie farmárovho domu a v televízii zahliadne dokument o mäsokombinátoch. Rozhodne sa preto odísť do bezpečnejšieho sveta, ktorý pre ňu predstavuje India, kde sú kravy posvätné, píše portál lidovky.cz Päťdesiatpäťročný americký televízny, divadelný a filmový herec, scenárista a režisér Duchovny vyštudoval anglickú literatúru na prestížnej Princetonskej univerzite a neskôr na Yale University. Okrem štúdií sa mu darilo aj v športe, bol členom školského basketbalového tímu. Profesionálnu kariéru odštartoval v reklame, herectvo ho ale natoľko uchvátilo, že vyštudovaný odbor opustil.
StoryEditor

Prečítajte si knihy, ktoré vás vyvedú z miery

19.04.2016, 14:00
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Poznáte to, sú obyčajné knihy, ktoré vám len spríjemnia voľný čas, knihy, na ktoré veľmi rýchlo zabudnete, ale aj také, ktoré vo vás zanechajú zmiešané pocity, trocha kontroverzie či údivu. Teda vás tak trocha vyvedú z miery. Vybrali sme pre vás pár zaujímavých kúskov, ktoré by medzi ne mohli patriť. Tak nech sa páči, ´príjemné´ čítanie.

01 - Modified: 2024-04-11 15:04:51 - Feat.: - Title: Posledný prejav vzdoru. Navaľnyj spísal pred smrťou pamäti, podľa jeho ženy a nakladateľa vyjdú v októbri 02 - Modified: 2024-03-06 10:09:35 - Feat.: - Title: KVÍZ Otestujte sa, ako dobre sa vyznáte v EROTICKEJ literatúre 03 - Modified: 2024-01-07 10:04:51 - Feat.: - Title: Zelenskyj žil na začiatku vojny v kryte o starom chlebe a konzervách, opísal novinár vo svojej knihe 04 - Modified: 2023-12-22 09:30:49 - Feat.: - Title: Adam Sandler si zahrá kozmonauta z Čiech. Bude to nový sci-fi hit na Netflixe? 05 - Modified: 2023-12-08 23:00:00 - Feat.: - Title: Záchranár Marek Dvořák: Práca mi tep nezvyšuje. Žijem si svoj sen a robím svoj koníček
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 14:52