Matthew Perry v seriále Odd coupleCBS
StoryEditor

Chandler z Priateľov hrá v novom seriále. Žije s dvojčaťom Joeyho ruky

15.04.2016, 15:33
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Z tieňa svojej najväčšej role - Chandlera Binga v seriáli Priatelia - Matthew Perry už asi nikdy nevystúpi, snažiť sa ale môže. Najnovšie tak robí v seriáli The Odd Couple (v preklade Podivný pár), kde spoločne s Thomasom Lennonom žiaria v úlohách stroskotaných mužov stredného veku, ktorí sa rozhodli, potom čo ich vyhodili manželky, žiť spolu, píše idnes.cz.

Za seriálom Odd Couple, ktorého druhú sériu práve vysiela americká televízia CBS, ako tvorci okrem Perryho stoja ešte Danny Jacobson a Jeo Keenan, scenáristi seriálu Mad About You z deväťdesiatych rokov s Helen Hunt v hlavnej úlohe. Ich autorským dielom ale nateraz 25-dielna séria vyložene nie je. Ide totiž o remake rovnomenného seriálu, ktorý vysielal v sedemdesiatych rokoch kanál ABC. A ani ten nie je originálom - vychádza z filmu s Jackom Lemmonom v hlavnej úlohe, ktorý je natočený na základe pôvodnej hry Neila Simona z roku 1965. Existujú ale aj ďalšie verzie seriálu.

Hrdinovia Oscar a Felix sú starí známi zo školy, kde spolu bývali na jednej izbe. Aj napriek rozdielnej povahy sa stali dobrými priateľmi. Späť dohromady ich ale život zvádza znovu až vo chvíli, keď sa rozpadajú ich dlhoročné manželstvá. Spoločný život aj pred päťdesiatkou ale prináša veľa prekvapení - napríklad keď v dome stretávajú atraktívne susedky. "Naša najhoršia epizóda tejto sezóny je stále lepšia ako tá najlepšia z prvej série," vtipkoval Perry vo vysielaní CBS This Morning. "Čím častejšie niečo robíte, o to viac sa v tom zlepšujete," vysvetľoval Perry, prečo sú druhé série seriálov často lepšie ako tie prvé. To ale nič nemení na rozpačitom prijatí prvej série, ktoré bolo spôsobené aj vysokými nárokmi na kvalitu - Odd Couple nastupoval do večerného slotu, v ktorom CBS dlhé roky vysielala seriál Dva a pol chlapa. Prvá zahraničná recenzia magazínov Variety či Hollywood Reporter aj tak ale hovorila o seriáli prevažne pozitívne, nie ale podrobnejšie. Novinári totiž mali k dispozícii len prvú dvadsaťminútovú epizódu. Recenzia na sériu druhú sa pre istotu neobjavili vôbec. 

Perryho kolegu Thomasa Lennona, ktorý stvárňuje Felixa, si diváci môžu pamätať z menších televíznych rolí. Z tých novších napríklad ako Klausa v Ako som spoznal vašu matku. V minulosti sa ale objavil aj v Perryho domovských Priateľoch, kde si zahral v legendárnej epizóde z Las Vegas zamestnanca kasína, ktorého ruka bola dvojčaťom Joeyho ruky.

Matthew Perry sa za posledné roky objavil hneď v niekoľkých televíznych počinoch, žiadny z nich ale nezaznamenal výraznejší úspech. Či už ide o seriál Go On alebo Mr. Sunshine, oba zdieľajú jeden výrazný znak pre Perryho súčasné role - stroskotaného hlavného hrdinu, ktorý sa rozhodne vziať život do svojich rúk. Druhú sériu seriálu začalo CBS vysielať 7. apríla a diváci sa môžu tešiť celkom na trinásť epizód. Ďalšie pokračovanie seriálu zatiaľ tvorcovia ani producenti nepotvrdili.

01 - Modified: 2024-04-22 13:29:37 - Feat.: - Title: Luxusný džíp Matthewa Perryho z Priateľov sa ani pol roka po smrti nepohol 02 - Modified: 2023-12-16 08:11:49 - Feat.: - Title: Špekulácie sa potvrdili. Príčinou úmrtia obľúbeného herca Matthewa Perryho bolo náhodné predávkovanie 03 - Modified: 2023-12-15 22:31:11 - Feat.: - Title: Herec Matthew Perry zomrel po požití ketamínu, uvádza výsledky pitvy 04 - Modified: 2023-11-08 14:13:35 - Feat.: - Title: Kto ZDEDÍ obrovský MAJETOK po zosnulom Perrym? Seriálový Chandler po sebe zanechal milióny 05 - Modified: 2023-11-06 13:02:49 - Feat.: - Title: Zoznam priateliek zosnulého Chandlera: Hollywoodske krásky, ale len JEDINÚ požiadal o ruku
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 02:56