StoryEditor

Slovenskí vydavatelia sa spojili. Pre severské krimi

20.08.2013, 05:00
Autor:
stlstl
Fanúšikov severskej detektívky pribúda, dožadujú sa najnovších informácií, preto vznikol nový portál severskekrimi.sk.

Slováci podľahli fenoménu severskej detektívky, ktorá žne vo svete jeden úspech za druhým. U nás patrí medzi top autorov napríklad Stieg Larsson s trilógiou Millennium a najnovšie je to i Jo Nesbo, ktorého Snehuliak sa blíži k predaju takmer 30-tisíc výtlačkov. To už je číslo, o ktorom môže väčšina autorov u nás iba snívať.

Fanúšikov severskej detektívky pribúda, dožadujú sa najnovších informácií, pikošiek a práve preto vznikol nový portál Severskékrimi.sk. Je tam všetko o tomto literárnom fenoméne. Knihy, ktoré vyšli a chystajú sa na vydanie. Zaujímavosti, recenzie a rebríčky. „Portál sa iba rozbieha, no stovky návštev denne hovoria jasnou rečou – čitatelia mrazivých detektívok a trilerov od šikovných Severanov si konečne našli web, kde nájdu všetko o tomto fenoméne,“ tvrdí projektový manažér portálu Milan Buno.






Na portál postupne pribudnú všetky severské detektívky v slovenčine aj v češtine, a množstvo sprievodných informácií. Severskékrimi.sk vzniklo vďaka spolupráci štyroch vydavateľov (Ikar, Slovart, PT Marenčin a mediálna spoločnosť Albatros Media) a najväčších online kníhkupectiev (Bux, Martinus, Gorila a ABCknihy). Podobné spojenie konkurencie v takejto miere je na slovenskom knižnom trhu ojedinelé, podľa Buna je však zámer jednoduchý. „Chceme uľahčiť čitateľom surfovanie. Z webu  SeverskéKrimi.sk chceme vytvoriť skutočný portál milovníkov severskej detektívky, kde si nájdu všetko o nových knihách a obľúbených autoroch, a nemusia sa pri tom zložito preklikávať desiatkami stránok.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 22:43