StoryEditor

Erotická trilógia má konečne obsadenie. Film príde o rok

03.09.2013, 15:15
Autor:
tasr, stltasr, stl
Hlavnými protagonistami filmovej adaptácie 50 odtieňov sivej budú Dakota Johnson a Charlie Hunnam.

Hlavnými protagonistami filmovej adaptácie erotického bestselleru Päťdesiat odtieňov sivej, britskej autorky a aktuálne najlepšie zarábajúcej spisovateľky sveta E.L. James, budú Dakota Johnson a Charlie Hunnam. Oznámilo to filmové štúdio Universal Pictures a autorka románovej predlohy. Ukončili tak niekoľko mesiacov trvajúce dohady medzi fanúšikmi, ktorí boli zvedaví, kto nakoniec tieto role dostane. Medzi "favoritmi" bolo viacero hercov, medzi najvážnejších kandidátov v očiach fanúšikov patrili herci Alexis Bledel a Matt Bomer. Na Twitteri sa okamžite spustila vlna negatívnych reakcií.

Spisovateľka sa s informáciou podelila aj s fanúšikmi na internete.




Miliardára Christiana Greya bude teda hrať britský herec Charlie Hunnam, ktorý v tomto roku zažiaril vo filme Ohnivý kruh (Pacific Rim). Postavu univerzitnej študentky Anastasie Steelovej stvárni 23-ročná herečka Dakota Johnson, ktorá je dcérou hercov Dona Johnsona a Melanie Griffith. V minulosti si zahrala menšie roly vo filme The Social Network a v akčnej komédii 21 Jump Street.



     
Režisérkou filmu, ktorý by sa mal dostať do kín v auguste budúceho roka, je Britka Sam Taylor-Johnson. V roku 2009 bola nominovaná na britskú filmovú cenu BAFTA za svoj ​​debut Nowhere Boy o Johnovi Lennonovi.

Román zaznamenal celosvetový úspech, keďže sa predalo viac ako 70 miliónov výtlačkov - práva na vydanie totiž získali nakladateľstvá v 40 krajinách sveta. Len za prvých 11 týždňov od vydania sa predalo 1,1 miliónov výtlačkov, čím sa Fifty Shades of Grey stala najlepšie predávanou knihou všetkých čias. Predbehla dokonca aj Da Vinciho kód a ságu o čarodejníckom učňovi Harrym Potterovi.

Prvý diel preložený do slovenčiny vyšiel v októbri minulého roka, podobne ako aj v iných krajinách, i u nás zaznamenal veľký úspech v predajnosti. Dlhé týždne sa držal na prvých priečkach. Druhý diel vyšiel v marci tohto roka, v porovnaní s českým trhom, však celkový predaj nebol až taký fanatický.  V pondelok 9. septembra vyjde v slovenskom preklade aj tretia, posledná, časť trilógie.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 04:23