StoryEditor

Robbie Williams vypredal maďarský Sziget. Takto to na ostrove vyzerá

11.08.2015, 10:55
Autor:
tasr, stltasr, stl



Včera sa začal u našich južných susedov najväčší stredoeurópsky festival Sziget 2015, ktorý potrvá až do nedele 16. augusta. Headlinerom prvého večera bol hviezdny Robbie Williams a organizátori očakávali preto aj najväčší nápor fanúšikov. Tri kamióny techniky a dva autobusy personálu sprevádzali britského speváka Robbieho Williamsa, ktorý teda vystúpil hneď v úvode festivalu. Williams je tak najväčšou, v každom prípade však najdrahšou hviezdou podujatia, povedal hlavný organizátor Károly Gerendai.

Počas jeho vystúpenia pred hlavným pódiom sa tiesnilo viac ako 80-tisíc fanúšikov aj s početným slovenským zastúpením. Robbie uviedol podobný koncert ako 18. apríla v Bratislave. V poldruhahodinovej šou ponúkol najväčšie hity Angels, Feel, Let Me Entertain You, pridal aj Bohemian Rhapsody od slávnych Queen.
     

 

Sziget patrí aj v tomto roku medzi najlepšie a najzaujímavejšie festivaly, čo sa týka hudobného programu. V rokoch 2011 a 2014 bol vyhlásený za najlepší veľký festival v Európe. Jeho sila je však aj v krásnom prostredí a atrakciách, ktoré návštevníkom ponúka. Mnohí si nevedia vynachváliť cirkus, v ktorom si môžete počas celého dňa pozrieť dych vyrážajúce vystúpenia akrobatov a artistov z celého sveta. Možnosť vychutnať si príjemnú atmosféru leta ponúka Sziget Beach. Športuchtiví a súťaživí si môžu zmerať sily v športovom areáli. Jedinečnú atmosféru si môžu fanúšikovia vychutnať aj v Lumináriu a zatancovať si vo fotogenickom Colosseu. Organizátori na tomto ročníku podujatia očakávajú sedemmiliónteho návštevníka od začiatku konania festivalu.

Slovensko bude na festivale zastupovať mladá kapela z Vranova, ktorá si hovorí Frequency. V programe podujatia je aj panelová diskusia s dvoma ruskými feministickými aktivistkami a predstaviteľkami punkovej skupiny Pussy Riot. Jednodňové vstupenky sú stále v predaji cez oficiálny web a pri vstupe na festival.

Tohtoročný hudobný program je kvalitný, organizátorom sa podarilo dať do programu veľké množstvo hviezd rôznych žánrov. Medzi najväčšie ťaháky festivalu patria okrem Robbieho Williamsa aj:

Utorok (11. august)
Florence and the Machine, Selah Sue, Asaf Avidan, Gentleman & the Evolution, Babylon Circus



Streda (12. august)
The Script, Alt-J, Gogol Bordello, SBTRKT, Boban i Marko Markovic Orkestar





Štvrtok (13. august)
Ellie Goulding, Foals, Interpol, The Ting Tings, The Maccabees, Ella Eyre
 


Piatok (14. august)
Avicii, Kasabian, Marina and the Diamonds, Knife Party, Awolnation, The Gaslight Anthem, The Subways

 


Sobota (15. august)

Kings of Leon, Major Lazer, Alesso, Paloma Faith, Goran Bregovic Wedding and Funeral Band, Martin Garrix (end show), Limp Bizkit, C2C, Sigma, Nervo, Passenger, Milky Chance

01 - Modified: 2007-08-17 07:08:00 - Feat.: 0 - Title: Venezuelská opozícia vyzýva do boja proti Chávezovej reforme
01 - Modified: 2024-04-09 16:30:00 - Feat.: - Title: Zrada v Budapešti. Člen orbánovskej elity dezertoval a vedie ľudí do ulíc 02 - Modified: 2024-04-06 18:54:52 - Feat.: - Title: V Budapešti prezentujú diela svetových fotografov maďarského pôvodu 03 - Modified: 2024-03-29 14:45:43 - Feat.: - Title: Výbuch v byte v Budapešti si vyžiadal jednu obeť a dvoch zranených 04 - Modified: 2024-03-27 09:40:02 - Feat.: - Title: Liam Gallagher, Halsey, Janelle Monáe, Skrillex, Tom Odell: Sziget zverejnil nové mená tohtoročného festivalu 05 - Modified: 2024-02-16 20:48:34 - Feat.: - Title: Desaťtisíce demonštrantov zaplavili ulice Budapešti. Protestovali kvôli škandálu sexuálneho zneužívania
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 09:19