StoryEditor

Robbie Williams v Bratislave. Skvelé publikum pochválil aj na Twitteri

19.04.2015, 11:47
Autor:
tasr, stltasr, stl
Doteraz mohli Slováci zažiť koncert Robbieho Williamsa vo Viedni či v Prahe, teraz konečne prišiel aj do Bratislavy.

Plnú náruč Robbiemu Williamsovi otvorila v sobotu večer Bratislava. Slovenská metropola bola jedným z miest súčasnej svetovej hviezdy v rámci Let Me Entertain You Tour. „Dve hodiny v nebi,“ hodnotila hudobný zážitok skupina mladých dám pri odchode z bratislavskej Slovnaft arény.   
 

 


Pódium bez zbytočných príkras s polkruhovým mólom do hľadiska, elegantne naprogramované svetelné efekty a zadná projekčná obrazovka s vtipnými dokrútkami a prestrihmi reálneho diania na pódiu. A samozrejme dobrý zvuk, to všetko podriadené tomu hlavnému, teda hudbe. Prispel k tomu aj výborný sprievodný band vrátane troch šarmantných vokalistiek. 
 

 


Zaplnené hľadisko arény dalo Robbiemu vedieť od prvej minúty, že jeho pesničky dokonale pozná. Spievalo už pri prvej, bola ňou Let Me Entertain You z debutového albumu Life Thru A Lens, ktorý vyšiel v septembri 1997. Ďalšími boli Monsoon a Tripping. Prichádza čas na prvý cover, bola ním pieseň Royals z repertoáru speváčky Lorde. Hit The Road to Mandalay zaspieval spolu so švédskou dievčenskou trojicou Baskery, ktorá bola predskokanom koncertu. Nasledovali swingové Minie The Moocher s Swing Supreme, Ignition z repertoáru R.Kellyho a známy song Shout z repertoáru amerických Isley Brothers. Pri pesničke Better Man pozval na pódium svojho otca Petra Williamsa a ich duet mal opäť veľký úspech.

 

 

 


Ďalšie dva covery boli We Will Rock You, známy to hit skupiny Queen a I Love Rock'n' Roll z repertoáru Američanky Joan Jett. Pokračoval s Come Undone a známym hitom írskych U2 Still Haven't Found What I'm Looking For. Pri hite Candy pozval na pódium slečnu Michaelu, nasledovalo objatie a účinkovanie v inscenovanom klipe posteľnej scény. Do záveru potom zazneli Feel, Millennium, covery Whole Lotta Love a Kids. Pri tak skvelej atmosfére nemohol odísť ani Robbie Williams. Odmenou boli dva prídavky, slávny hit Bohemian Rhapsody aj s prestrihmi na pôvodný videoklip skupiny Queen a megahit Angels. Mnohým sa nechcelo veriť, že „dve hodiny sna“ sú preč.

A ako to býva zvykom na jeho koncertoch, aj teraz si vytiahol z davu fanynku.


Snímka: TASR

V priebehu dvoch mesiacov si mohli slovenskí fanúšikovia porovnať americký a britský štýl realizácie koncertov. Pokiaľ v prípade Katy Perry to bola pravá americká pestrofarebná, takmer cirkusová šou, v Robbieho vystúpení bola na prvom mieste jednoznačne hudba. 

Predskokanom bola švédska folkrocková trojica Baskery, ktorú tvoria sestry Greta, Stella a Sunniva Bonderssonové. U nás málo známu formáciu si podľa agentúry Vivien, ktorá Robbieho Williamsa na Slovensko priviezla, vybral sám spevák. Sympatické Švédky sú na scéne od roku 2006, na svojom konte majú tri albumy, ten tretí Little Wild Life vydali v závere roku 2013.

Jarnú Let Me Entertain You Tour odštartoval Robbie Williams 25. marca v Madride. Do Bratislavy priletel z poľského Krakova, kde koncertoval deň predtým (17.4.). Z Bratislavy povedie jeho cesta do rakúskeho Linzu, kde vystúpi 21. a 22. apríla. Tri dni nato sa predstaví v Abú Zabí a prvú časť turné ukončí 2. mája v Tel Avive. Tohtoročné turné je symbolickou oslavou 20. výročia spevákovej sólo kariéry. Druhú časť európskej šnúry absolvuje v júni, júli a auguste. V septembri potom vystúpi v čínskom Šanghaji, Hongkongu a Kuala Lumpure. V letných mesiacoch absolvuje aj niekoľko festivalov, jedným z nich bude 10. augusta Sziget v Budapešti. The Let Me Entertain You Tour je už Robbieho jedenástym koncertným turné. 

 

01 - Modified: 2007-05-14 10:14:00 - Feat.: 0 - Title: Futbalová dvadsaťjednotka proti Rusku, Anglicku a Rumunsku
01 - Modified: 2024-04-17 10:18:27 - Feat.: - Title: Jonas Brothers presúvajú turné, vystúpiť mali v Prahe aj Viedni. Uviedli chabý dôvod, ľudia sa búria a chcú vrátiť peniaze 02 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi 03 - Modified: 2024-04-18 09:39:22 - Feat.: - Title: Zaži vedecko-hudobný festival, ktorý nemá obdobu. Laureáti Nobelovej ceny a významné osobnosti sa stretnú už onedlho v Bratislave 04 - Modified: 2024-03-19 07:52:32 - Feat.: - Title: Reflexia krásy baroka a technológií: Bratislavu a Bystricu ovládne hudba barokového génia Antonia Vivaldiho 05 - Modified: 2024-03-18 13:00:00 - Feat.: - Title: Olivia Rodrigo rozdávala na koncerte núdzové antikoncepčné tabletky a kondómy. Bojuje tak za práva na potrat, naštvala tým politikov
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 07:52