StoryEditor

Dcéra Richarda Gera vo Varoch: Od štrnástich sa živím sama

10.07.2015, 11:56
Autor:
stlstl

Temperamentná tridsaťročná herečka Jena Malone je známa zo snímok Donnie Darko, Útek do divočiny alebo série Hunger Games. Vo filme Orena Movermana Time Out of Mind, ktorý bol pred týždňom otváracím filmom na festivale v Karlových Varoch, si zahrala dcéru Richarda Gera, ktorá sa vyrovnáva s tým, že jej otec skončil ako bezdomovec, hovorí v rozhovore pre idnes.cz.

Malone pôsobí aj cez zjav násťročného dievčatka zdravo sebavedomo, samú seba rada popisuje ako "weirdo", teda ako mimoňa, blázna, čudáka. "Normálna spoločnosť mi občas príde trochu nudná. Za bežnými normami treba hľadať trochu abstrakcie. Tým, že sa označujem za čudáka, sa snažím hľadať niečo nové," vysvetľuje rodáčka z Nevady. Vo filmoch začala hrať už v desiatich rokoch. "Ja si myslím, že pre každé dieťa je dobré, aby sa hneď stalo samo sebou. Každému prospeje, keď sa dostane k slovu. A je jedno, či bude hercom, golfistom, výtvarníkom, či muzikantom," neľutuje netradičné detstvo. Rozhodne však netrpí dojmom, že by o neho prišla. "Moje detstvo nebolo klasické, ale myslím, že sa mi naopak predĺžilo. Mohla som si dovoliť zostať dieťaťom oveľa dlhšie. Na druhej strane chápem, že Hollywood je divné miesto," dodáva.



Už v štrnástich rokoch totiž odišla od matky a začala žiť na vlastnú päsť. "Viete, to bolo vtipné. Ale páčila sa mi tá zodpovednosť, rada som si sama platila účty, sama upratovala, sama pracovala. Bola som sama sebou, čo bola v podstate moja forma rebélie," uvažuje nad neobvyklým krokom. Ale už vtedy mala svojho manažéra, agenta, rodinu a priateľov. "Nebola som úplne osamotená," dodáva. "Bolo fajn, že som mohla nechať matku venovať sa svojej práci. Mladé herečky totiž väčšinou majú svoje matky neustále na pľaci, čo znamená, že ani jedna nemôže poriadne pracovať. A toto bola dobrá cesta, aby sme si povedali: tak fajn, ty máš svoju prácu, ja mám svoju," vysvetľuje herečka, ktorá si popri novej snímke s Gereom zahrala aj po boku Jodie Foster vo filme Kontakt či v dnes takmer kultových filmoch Donnie Darko a Útek do divočiny. Objavila sa aj v populárnej sérii Hunger Games. Odpovediam, ktorý zo širokého rozpätia žánrov je jej bližší, sa však obratne vyhýba. Vo Varoch sa okrem spomínaného Time Out of Mind predstavila aj v snímke Paula Thomasa Andersona Inherent Vice.

Popri hereckej kariére stíha aj fotografovať, vlani odhalila v Los Angeles charitatívnu výstavu svojich snímok z ciest po Barme. Venuje sa aj hudbe, spieva v projekte The Shoe. "Beriem všetko vážne, aj tento rozhovor," zareaguje úsečne na otázku, nakoľko je pre ňu hudba skôr formou relaxu. Zároveň však priznáva, že ju zatiaľ jednoznačne živí herectvo.

01 - Modified: 2007-07-18 07:32:00 - Feat.: 0 - Title: Závod Ozeta Neo prevezme mesto Tornaľa
01 - Modified: 2023-06-16 11:17:38 - Feat.: - Title: Vo vysokom veku sa im zachcelo plodiť potomkov. Títo herci sa dali na otcovstvo hlboko po 80-tke 02 - Modified: 2021-08-27 16:30:47 - Feat.: - Title: Deti viseli z paliem. Johnny Depp ďakoval v češtine a ovládol červený koberec 03 - Modified: 2020-09-18 11:00:50 - Feat.: - Title: Od premiéry filmu Pretty Woman ubehlo už 30 rokov. Ako vyzerajú herci dnes? 04 - Modified: 2019-05-31 13:26:00 - Feat.: - Title: Rebríček desiatich babských filmov, ktoré si zamilujete! 05 - Modified: 2019-02-11 05:23:16 - Feat.: - Title: Rusi opúšťajú Karlove Vary. Ich domy sa nedarí predať
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 14:37