StoryEditor

Landa šokoval svojich fanúšikov. Moslimov označil za priateľov, modlil sa s nimi

16.11.2015, 23:28

Český spevák Daniel Landa na svojom facebookovom profile prekvapil a rozhneval niektorých zo svojich fanúšikov. Vyhlásil, že zdieľa hodnoty s moslimskými priateľmi z Afganistanu a je pripravený vytiahnuť spolu s nimi do boja proti "ohyzdom" z celého sveta. Dokladá to fotografiou, na ktorej sa zúčastňujú spoločnej modlitby.

"Áno, je to taká nečakaná kejkle (po slovensky kúzelnícky trik alebo fígeľ, pozn. red) k súčasnej situácii. V mojom smere však nič nového," odpovedal Landa redakcii iDNES.cz na otázku, čo ho viedlo k zverejneniu fotky.

Fotografia sa na Facebooku objavila už na konci októbra v čase, keď bol Landa na ceste po Afganistane. Pridal ju na svoj profil tamojší politík Ahmad Wali Massoud, ktorý po páde Talibanu pôsobil ako hovorca vlády v Kábule. Landa ju s novým komentárom znovu zverejnil v pondelok, keď sa po udalostiach v Paríži po sociálnych sieťach šíria protimoslimské komentáre.

"Títo ľudia okolo mňa sú moslimovia. Títo ľudia sú moji úžasní priatelia. Títo ľudia mi stoja za to riskovať. Pomáhajú nám ako len môžu aj s obranou a bezpečím nášho vlastného domova a ja rád robím to isté," vyhlásil Landa na svojom profile pod fotografiou, na ktorej sa spolu s niekoľkými ľuďmi zúčastňuje spoločnej modlitby.

Komentár rozvíril diskusiu medzi Landovými fanúšikmi. Jedni speváka zatracujú za to, že sa priklonil na stranu moslimov. Na druhej strane fotografia vyvolala veľký rad pozitívnych ohlasov. Sám Landa sľúbil, že informácie a prípadné vysvetlenie svojej cesty v Afganistane bude postupne zverejňovať.

"Spájajú ma s nimi rovnaké ľudské hodnoty a dlhoročné priateľstvo. Som rád a je mi cťou, že môžem kráčať ruka v ruke s týmito patriotmi v boji proti ohyzdom celého sveta. Myslite si o tom, čo chcete. Svoju vlasť a krajinu milujem, o tom žiadna. Moslimský agent rozhodne nie som, ani ruský, nieto americký. Som náš človek," dodal Landa vo svojom príspevku.

Landa si získal už začiatkom 90. rokov značnú popularitu medzi priaznivcami hnutia skinheads kvôli rasistickým textom v kapele Orlík. Teraz sa však k tejto fáze hudobnej kariéry príliš nevracia. Naspieval tiež coververzie piesní Karla Kryla. Landa sa podľa portálu echo24 rád štylizuje do úlohy kúzelníka Žita a je ťažké zistiť, ktoré zo svojich myšlienok myslí vážne a ktoré berie len ako súčasť propagácie svojich projektov.

 

Tito lidé kolem mne jsou muslimové. Tito lidé jsou mí úžasní přátelé. Tito lidé mi stojí za to riskovat. Pomáhají nám...

Posted by Daniel Landa on Monday, 16 November 2015


 

01 - Modified: 2007-11-12 14:59:41 - Feat.: 0 - Title: Belgický kráľ rokuje s lídrami o východiskách z krízy
01 - Modified: 2024-04-23 10:20:28 - Feat.: - Title: Indická opozícia kritizuje premiéra Módího za šírenie nenávisti voči moslimom 02 - Modified: 2024-03-26 17:00:00 - Feat.: - Title: Islamský štát, ďalší postrach Putina. Udrieť v Rusku je jednoduchšie ako v Európe 03 - Modified: 2024-02-22 20:22:39 - Feat.: - Title: V Británii od vlaňajšieho útoku Hamasu na Izrael prudko pribudlo prejavov islamofóbie 04 - Modified: 2023-11-30 09:25:39 - Feat.: - Title: Na západe Francúzska vyčíňali výtržníci, zničili vznikajúcu mešitu 05 - Modified: 2023-11-23 20:39:20 - Feat.: - Title: Moslimovia v Holandsku sú šokovaní víťazstvom protiislamskej strany vo voľbách. Chce zakázať korán
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 16:09